Menu
 

Tiesa skatīs krimināllietu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu lielā apmērā pārvietošanu Olaines novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore izskatīšanai Rīgas rajona tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēti trīs vīrieši par nelikumīgu alkoholisko dzērienu lielā apmērā pārvietošanu. Visi apsūdzētie iepriekš jau sodīti par dažādiem Krimināllikuma pārkāpumiem.

Saskaņā ar apsūdzību vīrieši grupā pēc iepriekšējās vienošanās no kādas telpas Olaines novadā pārvietoja vairāk nekā 2532 litrus nelikumīgus (nezināmas izcelsmes un nelegāli izgatavotus) alkoholiskos dzērienus uz dažādiem transportlīdzekļiem, kur tālāk tos aizveda un glabāja, līdz tos atrada un izņēma Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas darbinieki.

Latvijas Republikas prokuratūrā norāda, ka ar savām darbībām apsūdzētie Latvijas Republikai nodarīja materiālo zaudējumu vairāk nekā 38 098 eiro, ko veido nesamaksātā akcīzes nodokļa summa.

Par izdarīto noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas vai probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.