Menu
 

Vīrietim par mēģinājumu izvarot pusaudzi Salaspilī piespriež 20 gadus ilgu cietumsodu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Vīrietim par mēģinājumu Salaspilī izvarot 16 gadu vecumu nesasniegušu meiteni Rīgas rajona tiesa 30.septembrī lēma piespriest 20 gadus ilgu cietumsodu, kā arī noteikt probācijas uzraudzību uz pieciem gadiem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Augusta nogalē Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par to, ka viņš izdarīja dzimumakta mēģinājumu, kā arī orālu un anālu aktu un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā.

Saskaņā ar apsūdzību, vīrietis alkohola reibumā 3.martā meža masīvā Salaspilī nolēmis izvarot kādu meiteni, zinot, ka cietusī nav sasniegusi 16 gadu vecumu. Iecere no apsūdzētā neatkarīgu iemeslu dēļ neizdevās, jo neesot iestājusies erekcija.

Tomēr uzbrucējs pret cietušās gribu, pielietojot vardarbību un draudus, izdarījis "ne mazāk kā astoņus orālus aktus un vienu anālu aktu".

Apsūdzētais iepriekš krimināli sodīts divas reizes, tostarp par izvarošanu un seksuālu vardarbību.

Vīrietis tika aizturēts šī gada 10.martā pēc tam, kad 4.martā Valsts policija viņu bija izsludinājusi meklēšanā, tostarp ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību. Viņam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.