Menu
 

Par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos Jūrmalā piespriests mūža ieslodzījums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/prokuratura_LV Foto - twitter.com/prokuratura_LV

4.oktobrī Rīgas rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par savas paziņas noslepkavošanu, viņu nodurot ar vairākiem naža dūrieniem, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu slepkavības sevišķi pastiprinošos apstākļos izdarīšanā un piesprieda viņam mūža ieslodzījumu.

Kā iepriekš prokuratūra informēja, šā gada kādā aprīļa naktī Jūrmalā apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, atriebības un naida vadīts par to, ka cietusī, ar kuru viņam iepriekš bija pastāvīgas intīmas attiecības, pret viņu bija sniegusi liecību kādā kriminālprocesā, uz kuras pamata viņš tika atzīts par vainīgu un sodīts, slepkavības nolūkā sagaidīja viņu uz ielas. Apsūdzētais ar līdzi paņemto nazi uzbruka cietušajai un sadūra viņu vismaz ar piecdesmit dūrieniem, kā rezultātā iestājās cietušās nāve.

Pierīgas prokuratūras prokurore izteica viedokli piemērot apsūdzētajam mūža ieslodzījumu, kas ir Krimināllikumā paredzētais bargākais soda mērs, tāpēc ar tiesas piespriesto sodu prokurore ir apmierināta un neplāno lūgt tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

Savukārt apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas, norāda prokuratūrā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.