Menu
 

Ķekavas novadā aiztur autovadītāju 5,5 promiļu reibumā

  • Autors:  LETA
Ķekavas novadā aiztur autovadītāju 5,5 promiļu reibumā Foto: pixabay.com

Valsts policija (VP) Ķekavas novadā aizturējusi autovadītāju, kurš pie stūres bija sēdies 5,5 promiļu reibumā, aģentūru LETA informēja VP.

Svētdienas pēcpusdienā VP saņēma zvanu no kāda iedzīvotāja par "Volvo" markas spēkrata vadītāju Ķekavas novadā, kurš, iespējams, sēdies pie stūres alkohola reibumā. Likumsargi devās uz spēkrata iespējamo atrašanās vietu, tomēr transportlīdzekli nekur nemanīja.

Ceļa malā policisti sastapa divas personas, kuras informēja, ka minētais spēkrata vadītājs radījis aizdomas, jo nav spējis novaldīt transportlīdzekli un nobraukt taisni pa savu braukšanas joslu, iebraucot pretējā joslā. Tāpat pa ceļam šī spēkrata vadītājs piestājis pie kāda veikala, no kura streipuļojot iznācis ārā ar grādīgo dziru un iesēdies savā mašīnā. Pēc tam aculiecinieki zvanījuši policijai.

Neilgi pēc tam Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem izdevās šoferi aizturēt un, veicot personas pārbaudi, policisti konstatēja, ka 1983. gadā dzimušajam vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Par šādu pārkāpumu paredzēta kriminālatbildība un sods ar brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbs vai naudas sods.

Tāpat pagājušās brīvdienās Saulkrastu novadā 1974. gadā dzimis automašīnas vadītājs uzbrauca velosipēdistam, kurš notikuma vietā gāja bojā. Šis automašīnas vadītājs bija sēdies pie stūres 2,86 promiļu reibumā un braucis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par šo gadījumu sākts kriminālprocess.

Iepriekš:
Nedēļas otrajā pusē Pierīgā ceļu satiksmes negadījumos cietuši 23 cilvēki, viens gājis bojā



atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.