Menu
 

Ādažos aizdegusies dzīvojamā māja un malkas šķūnis (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Aizvadītās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Jau ziņots, ka piektdien neilgi pirms pusnakts VUGD saņēma informāciju, ka Vējavas ielā Ādažos ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg malkas šķūnis un liesmas izplatījušās uz blakus esošo dzīvojamo māju.

Ugunsgrēkā dega šķūnis 60 kvadrātmetru platībā un dzīvojamās mājas otrais stāvs 220 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki, glābēji ēkā atrada kaķi un viņu izglāba.

Vēl Dārzu ielā Jūrmalā dedzis mikroautobuss, Celtnieku ielu Salaspilī – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī, Olaines novada Stūnīšos – meža zemsedze un kūdra 10 m2 platībā, Zvejnieku ielā Saulkrastos – sodrēji vienstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā, Ventspils šosejā Jūrmalā – sadzīves priekšmeti celtniecības konteinerā 20 m2 platībā, bet Ķekavas pagasta Alejās – ogles atkritumu konteinerī divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva virtuvē.

Degoši atkritumi apdzēsti konteinerā Zeiferta ielā Olainē, divstāvu neapsaimniekotas ēkas otrajā stāvā Ainažu ielā Saulkrastos, kā arī Ozolu ielā Lēdurgā.

Sestdien plkst. 20.05 saņemts izsaukums uz Olaines novada Sileniekiem, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums – vieglās automašīnas un meža dzīvnieku sadursme. Cilvēki no automašīnas bija izkļuvuši saviem spēkiem. Notikuma vietā tika sakārtota ceļa braucamā daļa un automašīnai atvienotas akumulatora klemmes.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas arī Melderu ielā Jūrmalā, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme, kā arī Ropažu novadā, uz autoceļa Rīgā – Sigulda, kur automašīna bija iebraukusi grāvī.

(papildināts viss teksts)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.