Menu
 

Par dižozola nozāģēšanu Mārupē sākts kriminālprocess

  • Autors:  LETA
Foto - twitter.com/prokuratura_LV Foto - twitter.com/prokuratura_LV

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par dižozola nozāģēšanu Mārupē.

Kriminālprocess sākts par patvaļīgu koku ciršanu svešā mežā vai citā svešā zemes platībā. Policija kriminālprocesā vērtēs notikušo un tā apstākļus.

Jau ziņots, ka trešdien Mārupes novada pašvaldības policija saņēmusi informāciju par iespējamu prettiesisku rīcību, nozāģējot valsts nozīmes aizsargājamu dižozolu Kantora ielā, liecina informācija vietvaras mājaslapā.

Pēc notikuma vietas apsekošanas informācija par iespējamo noziedzīgo nodarījumu esot nodota Valsts policijai un Dabas aizsardzības pārvaldei (DAP).

Nozāģētā dižozola tuvumā noris rindu māju projekta "Dižozolu nami" būvdarbi. Kā norāda domē, apkārtējo māju iedzīvotāji gada sākumā ir vērsušies pašvaldībā, DAP un citās atbildīgajās instancēs, cenšoties panākt, lai dižozols būvdarbu laikā netiktu skarts.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, šogad vasarā, cenšoties glābt dižozolu, Ģenerālprokuratūra vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar pieteikumu par administratīvās lietas atjaunošanu saistībā ar Mārupes novada pašvaldības lēmumu izsniegt būvatļauju minētā projekta rindu māju būvniecībai.

29.jūlijā Ģenerālprokuratūras prokurors vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar pieteikumu par administratīvās lietas atjaunošanu sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem lietā par Mārupes novada būvvaldes prettiesiski izdotajām būvatļaujām - Mārupes novada dome ar savu lēmumu atjaunojusi prettiesiski izdotu būvatļauju darbību, informēja prokuratūra.

Jau ziņots, ka 14.februārī Ģenerālprokuratūrā tika saņemts DAP iesniegums par dabas pieminekļa - dižozola - bojāšanu Kantora ielā nr.115 un nr.117, Mārupē, jaunas rindu mājas būvniecības procesā.

Veicot prokurora pārbaudi par iesniegumā minētajiem faktiem, tika noskaidrots, ka Mārupes novada būvvalde rīkojusies prettiesiski, izsniedzot būvatļaujas rindu māju būvniecībai minētajās adresēs, kas atrodas dabas pieminekļa - dižozola - teritorijā.

Ģenerālprokuratūras prokurors 8.aprīlī vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar pieteikumu par prettiesisko būvatļauju atcelšanu un sākotnējā stāvokļa atjaunošanu.

Nesagaidot tiesvedības noslēgumu, Mārupes novada būvvalde 12.aprīlī atcēla prettiesiski izdotās būvatļaujas un uzlika būvniekam par pienākumu atjaunot sākotnējo stāvokli īpašumos. Tā kā apstrīdētais administratīvais akts tika atcelts, tiesa 2022.gada 13.maijā pieņēma lēmumu par tiesvedības izbeigšanu šajā administratīvajā lietā.

7.jūlija ārkārtas sēdē Mārupes novada dome atcēla būvvaldes 12.aprīļa lēmumu un atjaunoja iepriekš apstrīdēto būvatļauju darbību.

Līdz ar to prokurors atkārtoti vērsās Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā - ar pieteikumu par administratīvās lietas atjaunošanu sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.