Menu
 

Policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par jaunas sievietes slepkavību Carnikavā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.vp.gov.lv Foto - www.vp.gov.lv

28.novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 1.nodaļas likumsargi kriminālvajāšanas uzsākšanai Pierīgas prokuratūrai nosūtīja kriminālprocesu par 2003.gadā dzimušas sievietes slepkavību pastiprinošos apstākļos, kas tika izdarīta šā gada 26.jūnijā Ādažu novadā, Carnikavā, meža masīvā. Jau ziņots, ka šā gada 27.jūnijā par šo noziedzīgo nodarījumu tika aizturēts bojāgājušās paziņa, kurš šobrīd atrodas apcietinājumā, informē Valsts policijā.

2022.gada 27.jūnijā Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka no iepriekšējā vakara bezvēsts prombūtnē atrodas kāda 2003.gadā dzimusi sieviete, kura pēdējo reizi redzēta 26.jūnijā Ādažu novadā, Carnikavā, kopā ar savu paziņu – 2004.gadā dzimušu vīrieti.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 1. un 2.nodaļas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1.nodaļas darbiniekiem nekavējoties sāka saņemtās informācijas pārbaudi un sievietes meklēšanas pasākumus. Tās pašas dienas pievakarē Carnikavā, meža masīvā, likumsargi atrada bezvēsts prombūtnē esošās sievietes līķi ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm, stāsta policijā.

Vienlaikus tajā pašā dienā ap pulksten 13.30 Valsts policijas rīcībā nonāca informācija, ka bezvēsts prombūtnē esošās sievietes paziņa atrodas Rīgā uz kādas daudzdzīvokļu mājas jumta un, iespējams, vēlas izdarīt pašnāvību. Notikuma vietā nekavējoties ieradās operatīvie dienesti – Valsts policija, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests –, lai novērstu pašnāvību. Veiksmīgas sadarbības rezultātā jaunais vīrietis tika aizturēts turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Izmeklēšanas laikā vīrietis tika atzīts par aizdomās turēto kriminālprocesā. Tika noskaidrots, ka iespējamais vainīgais vīrietis bijis bojāgājušajai sievietei iepriekš pazīstams un noziegums, visticamāk, izdarīts personīgu motīvu dēļ, norāda policijas pārstāvji.

Kriminālprocess ir kvalificēts pēc Krimināllikuma 117.panta 4. un 5.punktā paredzētā noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm – par slepkavību, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību un ja pēc tās izdarīta līķa apgānīšana. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, 28. novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 1.nodaļa kriminālprocesu nosūtīja Pierīgas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, vēsta policijā.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.