Menu
 

Tiesai no jauna būs jāvērtē strīds starp "Eko ostu" un "Skonto būvi" par 2 miljonu eiro piedziņu

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Augstākā tiesa (AT) šodien daļēji atcēla Zemgales apgabaltiesas 2020.gada 18.novembra spriedumu lietā, kurā ir strīds starp bīstamo atkritumu apsaimniekotāju SIA "Eko osta" un būvuzņēmumu "Skonto būve" par 1,89 miljonu eiro un līgumsoda 189 000 eiro apmērā piedziņu, aģentūru LETA informēja AT. Spriedums atcelts daļā, ar kuru noraidīta prasība par parāda un līgumsoda piedziņu, un lieta šajā daļā nodota jaunai izskatīšanai apelācijas instances tiesā.

"Eko osta" vērsusies tiesā, jo "Skonto būve", kas ir viens no Latvijas lielākajiem būvuzņēmējiem ar desmitos miljonu eiro mērāmu gada apgrozījumu, ilgstoši neesot spējis segt savas saistības par darbu Valsts vides dienesta (VVD) iepirkumā "Vēsturiski piesārņotās vietas "Inčukalna sērskābā gudrona dīķi" projektēšana un sanācijas darbi".

Kā apgalvo "Eko ostas" pārstāvji, visi 2014.gada 7.oktobrī noslēgtajā līgumā starp "Eko ostu" kā apakšuzņēmēju un "Skonto būvi" kā ģenerāluzņēmēju paredzētie darbi paveikti noteiktajā apjomā un termiņā jau 2015.gadā. Būvfirmā pauda viedokli, ka "Eko osta" pretēji līguma nosacījumiem ir izrakstījusi nepamatotus rēķinus par ar pasūtītājiem nesaskaņotiem darbiem.

Zemgales rajona tiesa "Eko ostas" iesniegumu noraidīja. Uzņēmums iesniedza apelācijas sūdzību. Arī Zemgales apgabaltiesa uzņēmuma prasību pret "Skonto būvi" noraidīja. Par spriedumu tika iesniegta kasācijas sūdzība.

Kompānija "Skonto būve" ir reģistrēta 1995.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 4 270 393 eiro. Kompānijas kapitāls pieder SIA "Skonto Construction", liecina "Firmas.lv" informācija. Savukārt "Eko osta", pēc "Firmas.lv" datiem, reģistrēta 1999.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 2 161 737 eiro. Kompānijas lielākais dalībnieks ir Andrejs Laškovs (95%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.