Menu
 

Ropažos dedzis traktors un vieglās automašīnas, Garkalnes novadā – dzīvojamā māja

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ropažos dedzis traktors un vieglās automašīnas, Garkalnes novadā – dzīvojamā māja Foto no arhīva

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: Siguldas un Mārupes novadā dega atkritumi, Ropažos – traktors un vieglās automašīnās, bet Garkalnes novadā – dzīvojamā māja.

18. oktobra pēcpusdienā Mārupes novada Tīrainē dega atkritumi 3 m2 platībā, savukārt vakarā 8 m2 platībā atkritumi dega Siguldas novadā. Kā ziņots, piektdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz Ādažu novada Kadagu, kur daudzstāvu dzīvojamajā mājā dega bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,5 m2 platībā, taču tas nodzēsts pirms VUGD darbinieku ierašanās. Šajā negadījumā ir arī viens cietušais, kurš tika nodots mediķiem, informē glābšanas dienestā.

Naktī uz 20. oktobri izsaukums tika saņemts uz Mārupes novada Tīraini, kur Viršu ielā konteinerā dega atkritumi 5 m2 platībā, nepilnas stundas laikā ugunsgrēks likvidēts. Sestdienas vakarā glābēji devās uz Ropažiem, kur dega traktors, riepas un trīs vieglās automašīnas kopumā 36 m2 platībā, to dzēšanai bija nepieciešamas vairāk nekā divas stundas, savukārt neilgi pirms pusnakts Saulkrastu novada Zvejniekciemā dega lapu kaudze 0,5 m2 platībā.

21. oktobra vakarā Skolas ielā Salaspilī daudzstāvu dzīvojamajā mājā dega bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,2 m2 platībā, šis ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD darbinieku ierašanās. Tika saņemts izsaukums arī uz Garkalnes novada Baltezeru, kur no dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem ierodoties, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja 200 m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts aptuveni piecu stundu laikā.

Pagājušas nedēļas otrajā pusē veikti arī glābšanas un cita veida darbi. 19. oktobrī Stopiņu novadā palīdzība bija nepieciešama pēc divu vieglo automašīnu sadursmes – VUGD darbinieki atvienoja akumulatoru klemmes, taču cietušajiem izdevās izkļūt no transportlīdzekļa saviem spēkiem, tika arī sakārtota ceļa braucamā daļa. Vēl tajā pašā dienā tika likvidēta degvielas noplūde no bojātas automašīnas: degviela pārsūknēta citā tilpnē un izplūdusī – savākta.

Tāpat sniegta palīdzība nelaimē nonākušiem dzīvniekiem: piektdien Murjāņu ielā Saulkrastos un svētdien Jūrmalā no koka nocelts kaķis, bet sestdien Garkalnes novadā izvilkts purvā iestidzis zirgs, vēsta glābšanas dienestā.

Iepriekš:
VUGD palīdz diviem makšķerniekiem izkļūt no Babītes ezera

Ugunsgrēkā Ādažu novadā cietis cilvēks

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.