Menu
 

Tiesai nodota krimināllieta par klasesbiedrenes slepkavību Carnikavā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

21.decembrī Pierīgas prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts astoņpadsmit gadus vecs jaunietis par savas klasesbiedrenes slepkavību pastiprinošos apstākļos, proti, ar sevišķu cietsirdību un pēc tās izdarītu līķa apgānīšanu, informēja Latvijas Republikas prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka. Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas rajona tiesai.

Apsūdzētais 2022.gada 26.jūnijā kopā ar savu klasesbiedreni atradās meža masīvā Ādažu novada Carnikavas promenādes rajonā un brīdī, kad cietusī vēlējās doties mājās, apsūdzētais slepkavības nolūkā uzvilka rokās gumijas cimdus un sāka žņaugt meiteni. Cietusī pretojās apsūdzētā noziedzīgajām darbībām un centās aizbēgt, bet apsūdzētais viņu panāca un turpināja žņaugt, ap kaklu aptinot viņas garos matus.   

No gūtajiem miesas bojājumiem, kas pēc sava rakstura pieskaitāmi smagiem miesas bojājumiem, kas bīstami dzīvībai, cietusī notikuma vietā mira. Pēc minēto darbību veikšanas apsūdzētais meitenes līķi paslēpa meža masīvā.

Valsts policijā iepriekš vēstīja, ka 27.jūnijā tika saņemta informācija par to, ka no iepriekšējā vakara bezvēsts prombūtnē atrodas kāda 2003.gadā dzimusi sieviete, kura pēdējo reizi redzēta 26.jūnijā Carnikavā kopā ar savu paziņu – 2004.gadā dzimušu vīrieti. Tās pašas dienas pievakarē meža masīvā Carnikavā likumsargi atrada bezvēsts prombūtnē esošās sievietes līķi ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm.

Tajā pašā dienā ap pulksten 13.30 Valsts policijas rīcībā nonāca informācija, ka bezvēsts prombūtnē esošās sievietes paziņa atrodas Rīgā uz kādas daudzdzīvokļu mājas jumta un, iespējams, vēlas izdarīt pašnāvību. Notikuma vietā nekavējoties ieradās operatīvie dienesti, lai novērstu pašnāvību. Veiksmīgas sadarbības rezultātā jaunais vīrietis tika aizturēts.

Kā norāda prokuratūrā, par izdarīto noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.