Menu
 

Pirmssvētku dienās un brīvdienās Pierīgā degušas vairākas ēkas, laiva un atkritumi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

No 22. līdz 26.decembrim Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 178 izsaukumus – 56 uz ugunsgrēku dzēšanu, 89 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi. Palīdzība bija nepieciešama arī Pierīgā, kur dega dzīvojamās mājas, šķūņi, atkritumi, ragavas, pirts, laiva, kā arī sodrēji dūmvados.

Ceturtdien plkst.16.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Allažu pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega istaba 20 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens cilvēks ugunsgrēkā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.19.32, informē glābšanas dienestā.

Tajā pašā dienā VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Slimnīcas ielā Jūrmalā, kur neapsaimniekotā piecstāvu ēkā pirmajā stāvā dega atkritumi 0,5 m2 platībā. Ceturtdienas vakarā tika saņemts izsaukums uz Ropažu novada Garkalnes pagastu, kur dega šķūnis ar malku 10m2 platībā.

Naktī uz sestdienu ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu arī uz Jelgavas ielu Olainē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā dega ragavas 0,25 m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Vēl viens izsaukums tika saņemts uz Zemgales ielu Olainē, kur saimniecības ēkā dega laiva un plastmasas kannas 2 m2 platībā, norāda glābšanas dienestā.

Sestdien plkst.12.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķemeru ielu Jūrmalā, kur dega divi šķūnīši 50 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja blakus esošo dzīvojamo māju. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc četrām stundām.

Naktī uz svētdienu tika saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur dega vienstāva pirts 40 m2 platībā. Cilvēki notikumā necieta, atzīmē VUGD pārstāvji.

Svētdien plkst.12.41 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Asaru prospektu Jūrmalā, kur dega vienstāva koka mājas jumts un ārsiena 60 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc trīs stundām.

Svētdienas vakarā tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Allažu pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas ārsiena un jumts 3 m2 platībā. Savukārt pirmdienas pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Dzirnavu ielu Jūrmalā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas palīgtelpā dega atkritumi 5 m2 platībā, vēsta glābšanas dienestā.

Pirmdien Pierīgā saņemti divi izsaukumi, kur māju dūmvados dega sodrēji – šādi izsaukumi tika saņemti uz Siguldas novada Krimuldas pagastu, kā arī uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu.

Sestdien vienos dienā pēc ceļu satiksmes negadījuma Mārupes novada Salas pagastā ugunsdzēsēji glābēji no vienas no avarējušām automašīnām ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Pārējie cilvēki no automašīnām varēja izkļūt paši saviem spēkiem, norāda VUGD.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.