Menu
 

Carnikavas pagastā degušas krāsmatas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu, un gandrīz visi bija saistīti ar laikapstākļu radītām problēmām.

Vienīgais ugunsgrēks likvidēts trešdien vakarā Ādažu novada Carnikavas pagastā, kur divu kvadrātmetru platībā dega krāsmatas. Darbi notikuma vietā tika pabeigti nepilnu divu stundu laikā, informēja VUGD.

Jau ziņots, ka otrdien glābēju palīdzība bija nepieciešama Ādažos – Nūrnieku ielā, ceļoties ūdens līmenim Gaujas upē, bija applūdusi privātmāju teritorija. No applūdušajām teritorijām ar laivas palīdzību tika izglābti deviņi cilvēki un divi mājdzīvnieki, evakuētas divas automašīnas. Astoņi cilvēki no evakuēšanās atteicās.

Otrdien arī saņemti vairāki izsaukumi par nolūzušiem un ceļa braucamajai daļai pārkritušiem koki. Izsaukumi saņemti uz Tūristu ielu Jūrmalā (divreiz), Ropažu novada Garkalnes pagastu, Lāčplēšu ielu Jūrmalā, Krimuldas pagasta Sunīšiem, Lielupes ielu Jūrmalā un Saulkrastu novada Sējas pagastu.

Krimuldas pagasta Inciemā koks bija uzkritis uz elektrības vadiem, bet Kalnabeites ielā Siguldā – uz vieglās automašīnas.

Otrdien dienas vidū glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu Jaunolainē, kur no vieglās automašīnas bojātas dzesēšanas iekārtas bija izlijis dzesēšanas šķidrums. Savukārt naktī uz ceturtdienu Ķekavas pagasta Kursīšos sakārtoja ceļa braucamo daļu pēc divu kravas automašīnu sadursmes. Cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši saviem spēkiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.