Menu
 

Tiesai nodod krimināllietu par kukuļa piedāvāšanu Ādažu novada pašvaldības domes deputātam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par to, ka viņš piedāvāja 30 000 eiro kukuli kādam Ādažu novada pašvaldības domes deputātam, pavēstīja Latvijas Republikas prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka. Krimināllieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Aģentūra LETA apgalvo, ka apsūdzētais ir garo distanču skrējējs, vieglatlētikas treneris un sporta kluba "Tērauds" dibinātājs Jānis Višķers. 

Kā iepriekš publiski izskanējis, 2023.gada 11.janvārī prokuratūra no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja saņēma krimināllietas materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret fizisku personu par kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu.

Saskaņā ar apsūdzību pērnā gada 5.oktobrī apsūdzētais vīrietis piedāvāja 30 000 eiro kukuli kādam Ādažu novada pašvaldības domes deputātam, lai panāktu, ka deputāts, izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji iekšējai pārliecībai, plānotajā domes sēdē par jauna pašvaldības domes priekšsēdētāja ievēlēšanu nobalsotu par kāda konkrēta deputāta kandidatūru. Papildus deputātam tika norādīts, ka šādā gadījumā viņam tiktu piešķirts arī izdevīgs amats Ādažu novada pašvaldības domē.

Ādažu novada dome iepriekš paziņoja, ka esošās domes priekšsēdētājas ievēlēšana notikusi leģitīmi un ka kukuļa piedāvāšanas gadījums neattiecas uz pašreizējās domes priekšsēdētājas vēlēšanām. Arī prokuratūra apstiprina, ka kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā nav iegūta informācija par to, ka 2022.gada 1.novembra balsojums par Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja ievēlēšanu būtu ticis pretlikumīgi ietekmēts, līdz ar to nav pamata apšaubīt balsojuma par pašreizējās domes priekšsēdētājas ievēlēšanu likumību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.