Menu
 

KNAB izmeklētajā lietā Ropažu pašvaldībā varētu būt iesaistīta bijusī Garkalnes izpilddirektore Toca

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā lietā Ropažu pašvaldībā varētu būt iesaistīta bijusī Garkalnes pašvaldības izpilddirektore Jeļena Toca, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Toca pašlaik ir Ropažu pašvaldības izpilddirektora vietniece un strādā Garkalnes pagasta pārvaldē. Pēc neoficiālas informācijas, KNAB otrdien esot paviesojies vēl arī citu bijušās Garkalnes pašvaldības darbinieku kabinetos.

Pašvaldību reformā no 2021.gada 1.jūlija Ropažu novadā tika apvienots Ropažu, Garkalnes un Stopiņu novads, kā arī Inčukalna novada Vangažu pilsēta.

LETA jau ziņoja, ka Ropažu novada domē otrdien ieradušies KNAB darbinieki, aģentūrai LETA apstiprināja Ropažu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne (LA). Politiķe norādīja, ka KNAB pārstāvji ieradušies pie kāda pašvaldības darbinieka. Citas informācijas domes priekšsēdētājai neesot.

KNAB darbinieki domes pārstāvjiem paziņojuši, ka par šo situāciju informāciju plašsaziņas līdzekļiem var sniegt tikai pats KNAB. KNAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka otrdien iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros veic kriminālprocesuālās darbības. Kriminālprocess sākts 2022.gada 24.oktobrī aizdomās par kukuļdošanu, kukuļņemšanu un kukuļņemšanas atbalstīšanu. KNAB sniegs plašāku informāciju par kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām, tiklīdz tas nekaitēs izmeklēšanas interesēm, paziņoja birojā.

Aculiecinieki aģentūru LETA sākotnēji informēja, ka tiesībsargi esot ieradušies Ropažu novada pašvaldības ēkās gan Ulbrokā, gan Garkalnē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.