Menu
 

Trešdien ugunsgrēkā Jūrmalā izglābti pieci cilvēki un kaķis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu. Jau vēstīts par plašo ugunsgrēku Mārupes novadā, kur 600 kvadrātmetru platībā dega uzņēmuma "Edge Autonomy" bezpilota lidaparātu ražošanas ēka. Informācija par ugunsgrēku tika saņemta otrdien plkst.15.14, bet likvidācijas darbi pabeigti vien trešdien plkst.13.39, vēsta VUGD.

Trešdien plkst.19.13 VUGD saņēma izsaukumu uz Raiņa ielu Jūrmalā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 3 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās septiņi cilvēki. Ugunsdzēsēji no pirmā stāva degošā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku un no otrā stāva četrus cilvēkus – divi ar glābšanas masku palīdzību izvesti no sadūmotām telpām un divi caur logu izvesti pa izbīdāmām kāpnēm. Notikuma vietā izglābts arī kaķis. Pusotras stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl pirmdien Ropažu novada Garkalnes pagastā divstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā dega granulas, kas bija novietotas pārāk tuvu apkures katlam, bet Ķekavas novada Baldonē – vieglā automašīna. Otrdien Salaspilī – atkritumi konteinerā, Ādažu novada Carnikavas pagastā – starpstāvu pārsegums divstāvu dzīvojamā mājā (15 m2), Olaines novada Olaines pagastā – siena rullis, Ādažu novada Ādažu pagastā – jumta konstrukcijas divstāvu jaunbūvei (8 m2), bet Mežsargu ielu Jūrmalā – drošinātāji divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva elektrības sadales skapī. Savukārt trešdien Skolas ielu Jūrmalā piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī rozetē gruzdējuši vadi.

Otrdien 11.53 glābēji devās uz Saulkrastu novada Sējas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. VUGD darbinieki no automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, kā arī atvienoja automašīnas akumulatora klemmes.

Trešdien Mežmalas ielā Jūrmalā glābēji sazāģēja nolūzušu koku un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.