Menu
 

Ulbrokā no degošas ēkas izglābti 20 cilvēki, viens gājis bojā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Trešdien plkst. 18.27 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka četrstāvu sociālo dzīvokļu mājā Ropažu novada Ulbrokā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkā ir izveidojies spēcīgs sadūmojums un vairāki cilvēki netiek no tās ārā. Cilvēku glābšanā tika iesaistīti plaši VUGD resursi – 40 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām un trīs autokāpnēm.

Ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotās ēkas izglāba 20 cilvēkus, vēl deviņi evakuējās pašu spēkiem. Pēc VUGD informācijas, glābšanas darbi norisinājās, trīs cilvēkus ar kāpņu palīdzību izceļot caur logu, 15 izvedot no sadūmotās ēkas, cilvēkiem ar glābšanas masku nodrošinot gaisa padevi, un vēl viens cilvēks tika iznests no ēkas.

Saskaņā ar NMPD sniegto informāciju, trīs cilvēki hospitalizēti, bet vēl diviem palīdzība sniegta uz vietas. Pārmeklējot ēku, konstatēts, ka deg divi otrā stāva dzīvokļi un gaitenis 92 m2 platībā. Vienā no degošajiem dzīvokļiem atrasts bojāgājušais.

Plkst. 20.27 liesmu izplatīšanās tika ierobežota, cilvēku glābšana un ēkas pārmeklēšana pabeigta, bet darbs notikums vietā noslēdzās plkst. 00.25.

Jau ziņots, ka otrdien Salaspils novada Salaspils pagastā nodzēsts Latvijā šogad pirmais kūlas ugunsgrēks – sausā zāle dega 150 m2 platībā. Tāpat jau informējām, ka otrdien plkst.11.19 Mārupes novada Mārupes pagastā divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega virtuve un istaba 25 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši cilvēki.

Vēl otrdien pēcpusdienā Talsu šosejā Jūrmalā piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņutelpā dega pastkaste, bet Olaines novada Olaines pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji. Savukārt naktī uz trešdienu Bražciemā Jūrmalā dega trīs dārza mājas un koks (kopējā degšanas platība – 76 m2). Ugunsgrēks tika likvidēts nepilnu četru stundu laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.