Menu
 

Valsts policija par cietsirdīgu kumeļa nogalināšu Siguldā aiztur trīs personas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Trešdien, 15.februārī, Valsts policija par astoņus mēnešus veca kumeļa nogalināšanu Siguldā aizturēja trīs vīriešus. Veicot kratīšanu dzīvesvietā pie viena no aizturētajiem, likumsargi atrada un izņēma nogalinātā dzīvnieka gaļu un lietiskos pierādījumus. Visi trīs iespējamie vainīgie šobrīd atrodas izolatorā. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, 13. februārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 230. panta pirmās daļas, proti, par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā. Noziedzīgais nodarījums tika izdarīts Siguldā, kur kādā zirgu audzētavas aplokā konstatēta zirga galva un kājas bez rumpja. Netālu no tā atrasta vieta, kur bojāgājušais zirgs ticis sadalīts un pēc tam, iespējams, aizvests ar ķerru prom. Zirgs bija astoņus mēnešus vecs kumeļš, kura vērtība ir aptuveni 4000 eiro.

Trešdien, veicot izmeklēšanas darbības, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Speciālā uzdevuma bataljona aizturēja trīs iespējamās vainīgās personas – 1982. gadā dzimušu vīrieti un divus 2006. gadā dzimušus jauniešus. Visi trīs iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem, tai skaitā, par zādzībām un narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Pie viena no aizturētajiem vīriešiem dzīvesvietā likumsargi veica kratīšanu neatliekamības kārtībā, kuras laikā atrasta un izņemta gaļa, kauli, divas gaļasmašīnas, astoņas patronas, naži, ķerra ar asinīm un sporta apavi ar asinīm.

Sākotnējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrieši zirgu nogalinājuši, lai izmantotu tā gaļu savām vajadzībām pārtikā. Taču precīzs nozieguma izdarīšanas motīvs vēl tiks skaidrots. Šobrīd visi trīs aizturētie atrodas izolatorā, un rītdien tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Ņemot vērā noskaidroto, likumsargi pārkvalificēja uzsākto kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 230. panta otrās daļas – par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kā rezultātā tas gājis bojā, un ja tas izdarīts publiskā vietā vai nepilngadīgā klātbūtnē, vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu sugu dzīvnieku turēšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Tāpat tiks lemts par papildu kvalifikāciju kriminālprocesam pēc Krimināllikuma 172. panta – par nepilngadīgā iesaistīšanu noziedzīgā nodarījumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.