Menu
 

Saistībā ar sākotnējām izmeklēšanas darbībām par traģiskajām medībām Ropažu novadā pret diviem policistiem ierosinātas disciplinārlietas

  • Autors:  LETA
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com

Valsts policija (VP) saistībā ar sākotnējām izmeklēšanas darbībām par traģiskajām medībām Ropažu novadā pret diviem darbiniekiem ierosinājusi disciplinārlietas.

Pērn decembrī policija sākusi dienesta pārbaudi par traģiskajām medībām Ropažu novadā, kurās piedalījās toreizējais VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks, ģenerālis Juris Šulte.

VP informēja, ka dienesta pārbaudē iegūtās ziņas pirmsšķietami norāda uz disciplinārpārkāpumu pazīmēm, proti, policisti notikuma vietā, iespējams, varēja kvalitatīvāk veikt sākotnējās darbības. Tāpēc, lai nodrošinātu padziļinātu, vispusīgu un objektīvu amatpersonu rīcības izvērtēšanu, pret diviem darbiniekiem ierosinātas disciplinārlietas.

Par iespējamo pārkāpumu smagumu un izraisītajām sekām ir pāragri spriest, tas tiks noskaidrots disciplinārlietas izmeklēšanā. Ja tiks pierādīti pārkāpumi, atbilstoši smagumam un izraisītājām sekām tiks piemērots sods.

Policijā arī vērsa uzmanību, ka patlaban turpinās arī Iekšējā drošības biroja (IDB) izmeklēšana par konkrēto gadījumu un Valsts policijas rīcībā nav informācijas par šīs izmeklēšanas gaitu.

Pērn novembra beigās Stopiņu pagastā medībās gāja bojā cilvēks. Sākotnēji esot ticis konstatēts, ka personai iestājusies bioloģiska nāve, tomēr vēlāk pēc tiesu medicīnas eksperta veiktās apskates konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes, līdz ar to izmeklēšana nekavējoties nodota IDB.

Ropažu novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks, kura kompetencē ir arī medību jautājumi, Ainārs Vaičulens (LA) aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka traģiskais negadījums noticis 26.novembrī laikā no plkst.23 līdz 23.30 individuālās medībās.

Sākotnējā informācija liecina, ka trīs mednieki katrs savā tornī, kas atradušies 200 - 400 metru attālumā, gaidījuši dzīvnieku. Vaičulenam sākotnējā informācija bijusi par to, ka kādam no medniekiem tornī kļuvis slikti un viņš miris, taču vēlāk noskaidrojies, ka medniekam tomēr bijusi šauta brūce.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka medībās dzīvību zaudējis uzņēmējs Jānis Garkalns. "Firmas.lv" informācija liecina, ka Garkalns ir īpašnieks Stopiņu novada Ulbrokā reģistrētajam apsardzes uzņēmumam "Alabais". Tāpat viņš un kādreizējā Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieka Andreja Sozinova dēls Ričards Sozinovs ir īpašnieki drošības sistēmu uzņēmumam "Shield Security Group".

Tikmēr Šulte pēc medībām priekšniecībai paziņoja par došanos izdienas pensijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.