Menu
 

No apcietinājuma atbrīvots dzimumnoziegumos aizdomās turētais Carnikavas pamatskolas skolotājs

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tiesa nolēmusi no apcietinājuma atbrīvot Carnikavas pamatskolas skolotāju, kurš tiek turēts aizdomās par dzimumnoziegumu pret nepilngadīgajiem.

Vīrietim tagad piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties vairākām personām, aizliegums tuvoties skolai, aizliegums ieņemt konkrētus amatus un citi, apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Kriminālprocesā patlaban par cietušām atzītas četras personas, un lietā turpinās aktīva izmeklēšana.

Kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 160. panta divām daļām, proti, par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tā izdarīta, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus, vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, ja tas izdarīts ar nepilngadīgo un, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu. Tāpat lieta kvalificiēta par pretošanos varas pārstāvim.

Jau ziņots, ka pērn oktobrī aizdomās par dzimumnoziegumu pret nepilngadīgajiem aizturēts Carnikavas pamatskolas skolotājs.

Tāpat šajā lietā iespējams vēl viens aizdomās turamais, kurš pēc skolotāja aizturēšanas mēģinājis cietušos ietekmēt, tomēr viņam piemērotais drošības līdzeklis nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Policijā vērsās skolas direktors pēc tam, kad saņēmis anonīmu e-pasta vēstuli par skolotāja darbībām.

Šis nav pirmais gads, kad gados jaunais skolotājs strādā skolā. Līdz šim par viņu saņemtas sūdzības saistībā ar mācību stundu kvalitāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.