Menu
 

Bojāta koka laipa pie Titurgas ezera Baložos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Ķekavas novada pašvaldība konstatējusi bojājumus labiekārtotajā Ezera ielas atpūtas vietā Baložos – izdemolēta pastaigu taka, kas nodrošināja ērtu pieeju ezeram. Pēc pašvaldības informācijas, izmeklēšanu sākusi Valsts policija.

Novada domē atgādina, ka 2019.gadā Ķekavas novada pašvaldība kopā ar iedzīvotājiem atklāja labiekārtoto atpūtas vietu Baložos pie Titurgas ezera. Pēc iedzīvotāju ierosinājuma ezera krastā tika izvietota lapene, galdi un soli, pludmales ģērbtuve, velonovietnes, izveidotas divas grilēšanai piemērotas vietas un uzstādīts rotaļu elements bērniem. Lai nodrošinātu ērtu piekļuvi ezeram, tika izbūvēta arī 1,5 metrus plata koka laipa no autostāvvietas līdz mobilai sezonālajai pontona laipai.

Kā informē atbildīgie speciālisti, šo gadu laikā Ezera ielas atpūtas vieta vairākkārt cietusi no vandāļu radītajiem postījumiem – 2020. un 2021. gadā salauzti un apkrāsoti koka elementi, bet šī gada februārī konstatēti koka laipas bojājumi. Ķekavas novada pašvaldība vērsusies Valsts policijā, kas uzsākusi izmeklēšanu.

Finansējums Ezera ielas atpūtas vietas labiekārtošanai tika piešķirts no pašvaldības 2019. gada budžeta un pārsniedza 40 000 eiro. Bojājumu radīto zaudējumu apmērs vēl tiek aprēķināts, norāda novada domē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.