Menu
 

Allažos degusi garāža un kalte, Daugmalē – dzīvojamā māja, Mārupē – šķūnis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju divus desmitus izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts piektdien no rīta Siguldas novada Allažu pagastā, kur dega alumīnija garāža un kalte ar kopējo degšanas platību 300 kvadrātmetri.

Notikuma vietā strādāja arī Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pārstāvji.Ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešamas sešas stundas, informēja VUGD.

Ceturtdien plkst. 13.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Daugmales pagastu, kur vienstāva dzīvojamai mājai dega jumta konstrukcija 60 m2 platībā un mansardā izbūvētās istabas 25 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki. Plkst. 15.29 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien vakarā Mārupes novadā dega šķūnis 150 m2 platībā, un ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas gandrīz trīs stundas.

Vēl Saulkrastu novadā dedzis elektrolīnijas balsts (0,5 m2), Atbalss ielā Jūrmalā – atkritumi neapsaimniekotā garāžā (10 m2), Ropažu novada Garkalnes pagastā – sodrēji divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā (1 m2), bet Slokas ielā Jūrmalā – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī (0,2 m2).

Nedēļas nogalē VUGD darbinieki Pierīgā novērsuši vairāku ceļu satiksmes negadījumu sekas. Sestdien Ķekavas novada Baložos bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Notikuma vietā vienai automašīnai glābēji atbrīvoja durvis, lai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi var piekļūt cilvēkam. Abām automašīnām tika atvienotas akumulatora klemmes.

Piektdien Ropažu novada Stopiņu pagastā bija notikusi kravas automašīnas un vieglās automašīnas sadursme, bet sestdien Siguldā bija sadūrusies vieglā automašīna un mikroautobuss. Glābēji atvienoja automašīnu akumulatoru klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Sestdien spēcīgā puteņa laikā VUGD arī saņēma vairākus izsaukumus par to, ka uz ceļa braucamās daļas bija nolūzuši vai aizlūzuši koki. Tādi saņemti no Siguldas (divi), Saulkrastu novada, Ķekavas novada Baldones pagasta, kā arī no Dūņu ceļa, Jūrnieku ielas, Siguldas ielas un Jaunķemeru ceļa Jūrmalā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.