Menu
 

Kratīšanās Rīgā un Ādažu novadā atsavinātas nelegālas cigaretes, alkohols, munīcija un narkotikas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa likumsargi Rīgā, Sarkandaugavā, aizturējuši 1960.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar nelikumīgo akcīzes preču apriti.

Veicot kopumā trīs kratīšanas Rīgā un divas kratīšanas Ādažu novadā, policisti konstatēja un atsavināja 121 000 gabalu tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, 25 litrus nelikumīgā alkohola, 55 litrus brāgas, 45 gabalus mazkalibra patronas, 70 psihotropo tablešu un 300 eiro skaidras naudas.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, kriminālprocesā tika uzlikti aresti divām automašīnām, dzīvoklim, zemei ar māju un garāžai.

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka minētais vīrietis braucis uz Rīgu tirgot nelegālās akcīzes preces un viņam bija izveidojies savs klientu loks.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.