Menu
 

Kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīts kriminālprocess saistībā ar slepkavības mēģinājumu Olainē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Šī gada martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 1.nodaļas amatpersonas pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā par slepkavības mēģinājumu, kas notika 2022.gada 25.decembrī Olainē. Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu likumsargi aizturēja vīrieti, kurš iepriekš jau boja nonācis policijas redzeslokā par vardarbīga rakstura noziegumiem. Viņam tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Pērnā gada 25.decembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirkņa darbinieki saņēma informāciju no kādas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājas Zemgales ielā Olainē par to, ka, iespējams, vienā no mājā esošajiem dzīvokļiem kādai personai tiek nodarīti miesas bojājumi. Likumsargi ieradās notikuma vietā un izsaucējas norādītajā dzīvoklī sastapa četrus vīriešus alkohola reibumā, vienam no viņiem bija redzami miesas bojājumi.

Pēc Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas informācijas, veicot sākotnējās procesuālās darbības, tika noskaidrots, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā starp diviem savā starpā pazīstamiem vīriešiem izcēlās konflikts, kura laikā viens no viņiem iedūra otram ar nazi kaklā un rokā ar mērķi viņu noslepkavot. Uz notikuma vietu tika izsaukti mediķi, kuri nogādāja cietušo vīrieti medicīnas iestādē, savukārt iespējamais vainīgais tika aizturēts.

Par aizdomās turēto slepkavības mēģinājuma izdarīšanā tika atzīts 1974. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā, t. sk. par vardarbīga rakstura noziegumu izdarīšanu. Vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Saskaņā ar Krimināllikuma 116. pantu, par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Atbildība par nozieguma mēģinājumu iestājas saskaņā ar to pašu likuma pantu, kas paredz atbildību par konkrēto nodarījumu.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, pagājušajā nedēļā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Pierīgas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, pavēstīja Valsts policijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.