Menu
 

Siguldas un Ropažu novados glābēji savākuši uz ceļa izlijušu eļļu un degvielu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu.

Piektdien pievakarē tika saņemts izsaukums uz Siguldu, kur uz ceļa braucamās daļas bija izlijusi hidrauliska eļļa 100 litru apmērā. Glābēji ar absorbenta palīdzību savāca izlijušo eļļu, sakārtoja ceļa braucamo daļu un nepilnu divu stundu laikā darbu notikuma vietā noslēdza, informēja VUGD.

Ropažu novada Ropažu pagastā uz ceļa braucamās daļas bija izlijusi degviela 3 m2 platībā, bet Siguldas novada Krimuldas pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma no automašīnas bija izlijusi motora eļļa 2 m2 platībā. Arī šajos gadījumos, izmantojot absorbentu, izlijušais šķidrums tika savākts.

Pēdējo dienu laikā Pierīgā novērsti vairāki platības ziņā nelieli ugunsgrēki. Ropažu novada Garkalnes pagastā dega kravas automašīnas riepa (1 m2 platībā), Stopiņu pagastā – būvgružu konteineris (6 m2), Salaspilī – sadzīves mantas vienstāva dārza mājā (1 m2), Ādažu novada Carnikavas pagastā – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī (0,1 m2), Atbalss ielā Jūrmalā –  atkritumi vienstāva neapsaimniekotā ēkā (10 m2), Siguldā – atkritumi divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva apkures telpā (0,01 m2) un Slimnīcas ielā Jūrmalā – atkritumi piecstāvu neapdzīvotas mājas pagrabā (2 m2).

Sestdien glābēju palīdzība bija nepieciešama ceļa braucamās daļas atbrīvošanā no spēcīgā vēja nolauztiem kokiem Jūrmalā. Izsaukumi saņemti uz Cīruļu ielu, Bulduru prospektu, Tukuma ielu, Strēlnieku prospektu un Viņķu ielu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.