Menu
 

Jūrmalā atrastas meklēšanā izsludinātas personas un aizturēts dzērājšoferis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieku aizvadītās piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu, 18.martu, Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā veica profilaktisku pārbaudi sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un uzraudzībai. Pārbaudes laikā izmantoja arī bezpilota lidaparātu ar termokameru, informē Valsts policijā.

Likumsargi pārbaudē konstatēja dažādus pārkāpumus – gan apturēja un piemēroja sodu vairākiem autovadītājiem par rīkojuma ceļa zīmes prasību pārkāpšanu, gan atrada un izņēma 140 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markas, gan arī atrada divas meklēšanā izsludinātas personas, kā arī aizturēja vienu autovadītāju alkohola reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

17.marta vakarā likumsargi, izmantojot tehnisko līdzekli dronu ar termokameru, Slokā veica dzelzceļa monitoringu un pamanīja vairākas personas, kas neadekvāti uzvedās uz dzelzceļa. Tajā pat brīdī Valsts policija saņēma informāciju, ka vairākas nepilngadīgas personas ir aizbēgušas no Jūrmalas pašvaldības iestādes – bērnu nama. Pēc brīža likumsargi panāca personas, kuras bija skrējušas pa dzelzceļa sliedēm un konstatēja, ka divas personas ir iepriekš meklēšanā izsludinātās – aizbēgušās no pašvaldības iestādes. Likumsargi abas nepilngadīgās personas nogādāja atpakaļ Jūrmalas pašvaldības iestādē, stāsta policijas pārstāvji.

Tāpat ar drona palīdzību Kauguru mikrorajonā likumsargi fiksēja četrus autovadītājus, kuri neievēroja ceļu satiksmes noteikumus – pārkāpa rīkojuma ceļa zīmes "Braukt taisni vai pa labi" prasības. Visos gadījumos fiksētie autovadītāji tika apturēti un piemērots sods likumā noteiktā kārtībā – 30 eiro apmērā.

Tajā pašā naktī Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa amatpersonas saņēma izsaukumu par trokšņošanu kādā dzīves vietā Kauguru rajonā. Ierodoties izsaukuma vietā, likumsargi veica pārrunas un to laikā pamanīja, ka konkrētajā miteklī atrodas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Kopumā tika izņemtas 140 cigaretes un uzsākts administratīvā pārkāpuma process, vēsta policijā.

Konkrētais vakars likumsargiem Jūrmalas apkaimē bija darbīgs. Pamanot likumsargu pārbaudes ar dronu, kāds iedzīvotājs informēja policistus, ka tajā apkārtnē kāds autovadītājs vada savu transportlīdzekli iespējamā alkohola reibumā. Likumsargi uzreiz reaģēja, noskaidroja automašīnas atrašanās vietu, apturēja norādīto “Volvo” spēkrata vadītāju un veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpojamā gaisā. Tika konstatēts, ka “Volvo” vadītājs braucis 1,10 promiļu stiprā alkohola reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par šo pārkāpumu Valsts policija uzsāka kriminālprocesu un automašīnas vadītāju aizturēja un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Kopumā profilaktiskās pārbaudes laikā pārbaudītas 28 personas un 15 transportlīdzekļi. Valsts policija turpinās rīkot šādas plānveida profilaktiskās pārbaudes arī turpmāk, uzsver policijas pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.