Menu
 

Ropažu novadā svētdien kūla degusi 15 hektāru platībā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Ropažu novada Garkalnes pagastā svētdien fiksēts lielākais kūlas ugunsgrēks brīvdienās Latvijā – sausā zāle degusi 15 hektāru platībā, un ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas divas stundas.

Ievērojami mazāka mēroga kūlas ugunsgrēki svētdien fiksēti Ķekavas novada Daugmales pagastā un vēlreiz Ropažu novada Garkalnes pagastā, liecina VUGD informācija.

Lielākais ugunsgrēks ēkās Pierīgā izcēlies sestdien plkst.22.02 Olaines pagastā, kur dega divstāvu dzīvojamā māja, saimniecības ēka, šķūnis un malka 145 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts naktī plkst.3.36.

Sestdien plkst. 16.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Baložiem, kur divstāvu dzīvojamā mājā 20 m2 platībā mansarda stāvā dega būvmateriāli, mēbeles un koka pārsegums. No ēkas tika evakuēti astoņi cilvēki, kā arī mājdzīvnieki, un plkst. 19.37 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt piektdien plkst. 21.20 tika saņemta informācija, ka Olainē dega dārza mājas pirmais stāvs 40 m2 platībā un otrais stāvs – 30 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts trīs stundu laikā.

Vēl nedēļas nogalē Leona Paegles ielā Jūrmalā divstāvu neapsaimniekotas ēkas otrajā stāvā dega sadzīves mantas (1 m2 platībā), Saulkrastu pagastā – vieglā automašīna (4 m2), Saulkrastu novada Sējas pagastā – vieglās automašīnas motora telpa un salons (1,5 m2), Ropažu novada Garkalnes pagastā un Kandavas ielā Jūrmalā – sodrēji divstāvu dzīvojamo māju dūmvadā, Olaines pagastā – malka (0,5 m2) un Ķekavas pagastā – atkritumi (2 m2).

Piektdien pievakarē glābēji devās uz Saulkrastu novada Saulkrastiem, kur uz brauktuves 150 metru garumā bija izlijusi dīzeļdegviela. Izmantojot absorbentu, degvielas plūšana upes virzienā tika apturēta. Izlijusī degviela ar roku rīkiem un absorbenta palīdzību savākta arī pēc ceļu satiksmes negadījuma Salaspils novada Salaspils pagastā.

Savukārt Ķekavas novada Baldones pagastā svētdien glābēju palīdzība bija nepieciešama nolūzuša koka sazāģēšanā un ceļa braucamās daļas atbrīvošanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.