Menu
 

Daudzstāvu mājā Jūrmalā degušas lodžijas; evakuējušies 13 cilvēki (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts otrdien dienas vidū Ropažu novada Garkalnes pagastu, kur dega meža zemsedze 3000 kvadrātmetruplatībā. Ugunsgrēks tika likvidēts divarpus stundu laikā, informēja VUGD.

Jau ziņots, ka pirmdien agri no rīta Ievu ielā Jūrmalā četrstāvu dzīvojamās mājas trešajā stāvā dega lodžija un istaba 15 m2 platībā, kā arī ceturtajā stāvā dega lodžija 4 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās evakuējās 13 cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts pusotras stundas laikā.

Tāpat jau vēstīts, ka trešdien Mārupes novada Salas pagastā bija noticis ceļu satiksmes negadījums – vieglās un smagās automašīnas sadursme. Divi cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši pirms VUGD darbinieku ierašanās un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnu akumulatoru klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Četri izsaukumi nedēļas sākumā saņemti no Olaines novada. Pirmdien priekšpusdienā Olainē dega meža zemsedze (8 m2 platībā) un kūdra (2 m2), kā arī atkritumu konteineris (1 m2), bet otrdien Olaines pagastā – zaru kaudze (25 m2). Savukārt trešdien Olainē no kravas automašīnas bākas bija noplūdusi degviela – glābēji, izmantojot degvielas savākšanas sūkni un absorbentu, savāca noplūdušo degvielu un stundas laikā darbus notikuma vietā noslēdza.

Kopš nedēļas sākuma Pierīgā reģistrēti divi kūlas ugunsgrēki – pirmdien Salaspils novada Salaspils pagastā pērnā zāle dega 800 m2 platībā, bet otrdien Siguldas novada Inčukalna pagastā – 100 m2 platībā, un šo kūlas ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās bija nodzēsusi Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Vēl vienstāva dzīvojamās mājas dzīvoklī Salaspili dedzis gludeklis (0,5 m2), Ādažu novada Carnikavas pagastā – vieglā automašīna (5 m2), Ropažu novada Garkalnes pagastā – granulas apkures katla rezervuārā divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva apkures telpā (1 m2), Fabrikas ielā Jūrmalā – atkritumi (100 m2), Ķekavas novada Baldonē – siltumnīca (10 m2), Salaspils novada Salaspils pagastā – divstāvu dzīvojamās mājas dūmvada koka dekoratīvā apdare (2 m2) un Salaspilī – siltumnīca (12 m2).

Trešdien no rīta VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgas ielu Jūrmalā, kur glābēju palīdzība bija nepieciešama koka sazāģēšanā, kas atradās uz vieglās automašīnas. Darbs notikuma vietā tika pabeigts stundas laikā.

(papildināts viss teksts)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.