Menu
 

Siguldā nogalinātā kumeļa krimināllieta nosūtīta tiesai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

13.jūlijā Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas trīs personas, no kurām viena pilngadīga un divas nepilngadīgas personas. Pilngadīgā persona apsūdzēta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kas izdarīts nepilngadīgā klātbūtnē, kā rezultātā dzīvnieks gāja bojā, zādzību nelielā apmērā un nepilngadīgā iesaistīšanu noziedzīgā nodarījumā, savukārt nepilngadīgās personas apsūdzētas par zādzību nelielā apmērā.

Kā informēja prokuratūrā, pirmstiesas kriminālprocesā noskaidrots, ka 2023. gada 13. februārī pēc pusnakts apsūdzētais vīrietis kopā ar divām apsūdzētajām nepilngadīgajām personām no savas dzīves vietas devās uz zirgu aploku Siguldā, Televīzijas ielā. Tur vīrietis, pārkāpjot Dzīvnieku aizsardzības likuma 44. pantu, kurā izteikts aizliegums nogalināt dzīvnieku, piegāja pie kumeļa Mattila un ar līdzi paņemto cirvi pārgrieza tam rīkli, ļaujot ievainotajam dzīvniekam skriet pa aploku līdz tas noasiņoja un nokrita.

Turpinot izturēties cietsirdīgi, apsūdzētais nocirta guļošajam kumeļam galvu, kā rezultātā dzīvnieks gāja bojā. Apsūdzētais apzinājās, ka viņa rīcību novēro divi nepilngadīgie.

Pēc tam, kad apsūdzētais bija sadalījis kumeļa ķermeni, viņš personu grupā ar nepilngadīgajiem aizveda to līdzi paņemtajā ķerrā, tas ir, nolaupīja, no aploka, nodarot zaudējumus kumeļa īpašniekam.

Apsūdzētā pilngadīgā persona savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā atzina daļēji, savukārt nepilngadīgās personas vainu atzina pilnībā, bet atteicās no liecību sniegšanas par apsūdzības būtību.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.