Menu
 

Salaspilī degusi dzīvojamā māja, Olainē – ražošanas ēkas angārs, Ropažos – dārza māja

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu. Jau ziņots, ka sestdien īsi pēc pusnakts glābēju palīdzība bija nepieciešama Salaspils novada Salaspils pagastā, kur divi cilvēki no HES aizsargdambja bija ieslīdējuši ūdenī un saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā. Izmantojot virvi, abi tika izglābti un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Vēl viens izsaukums uz Salaspils novada Salaspils pagastu saņemts sestdien pēcpusdienā – dega divstāvu dzīvojamās mājas pirmais stāvs 90 kvadrātmetru platībā, otrais stāvs 90 m2 platībā un mājas jumts 50 m2 platībā. Ugunsgrēks, dzēšanas darbos piedaloties 18 ugunsdzēsējiem, likvidēts triju stundu laikā, informēja VUGD.

Piektdien rīta pusē ugunsdzēsēji steidzās uz Celtnieku ielu Olainē, kur bija izcēlies ugunsgrēks vienstāva ražošanas ēkā – dega ēkas angāra siena, pārsegums un atkritumu smalcināšanas iekārta 86 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Divarpus stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl Ropažu novada Ropažu pagastā degusi dārza māja (20 m2 platībā), Saulkrastu novada Sējas pagastā – elektrosadales skapis un sadzīves mantas vienstāva dzīvojamā mājā (25 m2), bet Ķekavas novada Baložos – kūdra un atkritumi četrstāvu ražošanas neapsaimniekotas ēkas otrajā stāvā (10 m2).

Piektdien vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Ķekavas novada Ķekavas pagastā upē ir iekritis cilvēks. Iedzīvotāji cilvēku bija izglābuši pirms glābēju ierašanās.

Nedēļas nogalē VUGD darbinieku palīdzība bijusi nepieciešama vairāku ceļu satiksmes negadījumu seku novēršanā. Jau informējām, ka svētdien pēcpusdienā uz Rīgas apvedceļa Ropažu novada Garkalnes pagastā bija notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme. Glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu cilvēku no automašīnas un līdz ar vēl diviem cilvēkiem nodeva NMPD mediķiem.

Piektdien dienas vidū Siguldas novada Krimuldas pagastā bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Pirms glābēju ierašanās no automašīnām saviem spēkiem bija izkļuvuši divi cilvēki. Notikuma vietā tika atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas vēl arī Ķekavas novada Ķekavas pagastā un Dzirnavu ielā Jūrmalā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.