Menu
 

Mediķi Rīgas reģionā pēc klīniskās nāves sekmīgi reanimē vīrieti

  • Autors:  LETA
Mediķi Rīgas reģionā pēc klīniskās nāves sekmīgi reanimē vīrieti Foto: foto.delfi.lv

Piektdien Rīgas reģionā mediķi sekmīgi reanimēja 56 gadus vecu vīrieti, kuram bija iestājusies klīniskā nāve, aģentūrai LETA pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Elīna Jurēvica.

Vīrietis sūdzējās par stiprām sāpēm krūtīs un grūtībām elpot, un šī iemesla dēļ tika izsaukta NMPD brigāde. Tās klātbūtnē vīrietim iestājās klīniskā nāve. Mediķi nekavējoties sāka atdzīvināšanas pasākumus, kuri bija sekmīgi. NMPD brigādes mediķiem izdevās atjaunot vīrieša sirdsdarbību un elpošanu. Vīrietis pēc reanimācijas tika nogādāts slimnīcā.

Vēl piektdien Rīgas reģionā termiskus apdegumus guva astoņus gadus veca meitene. Gatavojot sev karstu dzērienu, bērns to uzrāva sev virsū, gūstot abu kāju un krūškurvja termiskus apdegumus. Meitene pēc palīdzības saņemšanas tika nogādāta slimnīcā.

Savukārt 39 gadus vecs vīrietis Rīgas reģionā traumēja roku, darbojoties ar zāģi. Viņš guva plašu zāģētu brūci rokā un tika nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 859 izsaukumiem, no kuriem 167 bija saistīti ar traumām un negadījumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.