Menu
 

Pabeigta izmeklēšana kriminālprocesā par Salaspils novadā konstatētiem gandrīz 2,5 miljoniem nelegālo cigarešu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Šā gada 31.jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargi pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā, kas tika uzsākts pirms gada par tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām nelikumīgu pārvadāšanu, uzglabāšanu un realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā un ja to izdarījusi organizēta grupa. Pērn Salaspils novadā par šo noziegumu tika aizturēti trīs vīrieši, un visiem aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, informē Valsts policijā.

Strādājot nelegālo cigarešu aprites jomā un veicot operatīvās un procesuālās darbības, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3.biroja 1.nodaļas darbinieki 2022.gada 8.jūlijā aizdomās par nelegālo cigarešu apriti Salaspils novadā aizturēja trīs vīriešus brīdī, kad viņi pārkrāva nelegālās cigaretes. Aizturētie ir dzimuši 1982., 1980. un 1958.gadā un jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par nelegālo akcīzes preču apriti.

Veicot kratīšanas Salaspils novadā bāzēta autoservisa teritorijā un trīs mikroautobusos, policija konstatēja un atsavināja kopumā 2 469 600 tabakas izstrādājumu “Winston” un “Prince” bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šīs cigaretes bija paredzēts realizēt Rīgas reģionā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Aizdomās turētajām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka par noziedzīgi iegūtajiem līdzekļiem no cigarešu realizācijas personas ir iegādājušās dzīvokli Bulgārijā 42 000 eiro vērtībā. Šis fakts tika atklāts sadarbībā ar Bulgārijas tiesībsargājošām iestādēm, un minētajam dzīvoklim ir uzlikts arests.

Šā gada 31.jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas darbinieki pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā un nodeva to Pierīgas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret trīs personām, vēsta policijas pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.