Menu
 

VUGD piektdien saņēmis 45 izsaukumus uz negaisa un spēcīgo vēja brāzmu radīto seku likvidēšanas darbiem

  • Autors:  LETA
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piektdien, 18.augustā, saņēmis 45 izsaukumus uz negaisa un spēcīgo vēja brāzmu radīto seku likvidēšanas darbiem, informēja dienestā.

Tostarp gandrīz visi izsaukumi reģistrēti Rīgā un Pierīgas novados. 

Lielākajā daļā gadījumu vējš bija lauzis kokus, un tie bija sakrituši uz ceļa braucamās daļas.

Dobelē Zaļajā ielā ugunsdzēsēji demontēja atrautu balkona dekoratīvo apdares plāksni, bet Deglavas ielā koks bija uzkritis uz dzīvojamās mājas jumta.

Rīgā Stirnu un Aptiekas ielā koks bija nokritis uz vieglās automašīnas, bet Eglaines ielā no nolūzušiem kokiem atbrīvotas četras vieglās automašīnas.

Salaspilī ugunsdzēsēji no nolūzuša koka atbrīvoja dzelzceļa sliedes. 

Savukārt Ķekavas novada Ķekavas pagastā vienā vietā bija nokrituši 12 koki, norāda VUGD.

Vienlaikus ugunsdzēsēji Rīgā saņēma kopumā 16 izsaukumus, kuros daudzstāvu dzīvojamo māju pirmā stāva palīgtelpā vai pie mājām konteinerā dega atkritumi. Izsaukumi saņemti no plkst.2.08 līdz 4.36 par degošiem atkritumiem Ozolciema, Valdeķu, Sergeja Eizenšteina, Līvciema, Ēbeļmuižas un Dižozolu ielā.

Savukārt piektdien neilgi pirms astoņiem no rīta ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Raunas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas mansarda stāvs 100 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Darbs notikuma vietā ilga četras stundas.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 158 izsaukumus - 54 uz ugunsgrēku dzēšanu, 74 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukums bija maldinājums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.