Menu
 

Daudzviet Pierīgā degušas automašīnas, Krimuldas novadā – neapsaimniekota ēka Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustratīvs attēls. Ilustratīvs attēls. Foto: VUGD

No 15. līdz 19. novembrim Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma vairākus izsaukumus Pierīgā: Saulkrastu, Stopiņu un Siguldas novadā degušas automašīnas, Krimuldas novadā – neapsaimniekota ēka, bet traģisks ugunsgrēks bijis Mālpils novadā, kur dzīvību zaudējis cilvēks.

15. novembra pusdienlaikā ugunsdzēsēji devās uz Siguldas novada Siguldas pagastu, kur 6 m2 platībā dega nepieskatīts ugunskurs, savukārt tās pašas dienas vakarā Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā dega vieglā automašīna 2 m2 platībā, kas nodzēsta stundas laikā, informē glābšanas dienestā.

Naktī uz piektdienu Krimuldas novada Lēdurgas pagastā dega neapsaimniekota vienstāva ēka 140 m2 platībā. Šī ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešamas gandrīz piecas stundas. 

Kā ziņots iepriekš, sestdienas rītā ugunsdzēsēji steidzās uz Mālpils novadu, kur dzīvojamajā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 40 m2 platībā, tā tika dzēsta vairāk nekā četrarpus stundu. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, vēsta VUGD pārstāvji.

Vēl 17. novembrī no rīta Peldu ielā Ikšķilē divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, bet neilgi pirms pusnakts tika saņemts izsaukums uz Garkalnes novada Bukultiem, kur divstāvu pirtī dega siena un griesti 2 m2 platībā, taču šis ugunsgrēks drīz vien likvidēts. 

Svētdienas vakarā Stopiņu novada Līčos dega vieglā automašīna 5 m2 platībā, kas nodzēsta stundas laikā, savukārt divas kravas automašīnas 6 m2 platībā dega naktī uz pirmdienu Siguldas novada Siguldas pagastā, šī ugunsgrēka likvidēšanai bija vajadzīgas apmēram divas stundas, norāda VUGD pārstāvji.

Veikti arī cita veida darbi: kā ziņots, sestdien vēlā pēcpusdienā glābēji saņēma izsaukumu uz Garkalnes novadu, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot automašīnas skaņas un gaismas signālus, cilvēkiem norādīts pareizais virziens izejai no meža. Savukārt 19. novembrī Garkalnes un Saulkrastu novadā sazāģēts nolūzis koks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.