Menu
 

Inčukalna pagastā no Gaujas izvilkta automašīna

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Pirmdien VUGD saņēma informāciju, ka Siguldas novada Inčukalna pagastā Gaujas upē apmēram 20 metru attālumā no krasta atrodas vieglā automašīna, cilvēki tajā neatradās. Lai novērstu iespējamo degvielas un citu tehnisko šķidrumu noplūdi Gaujā, tika pieņemts lēmums par automašīnas izcelšanu no ūdenstilpes, kas, piesaistot glābšanas automobili, arī tika paveikts.

Siguldā glābēji, izmantojot absorbējošās bonas, ierobežoja upē radušos degvielas noplūdi. Savukārt Ķekavas novada Ķekavas pagastā, kur bija avarējusi kravas automašīna, viens cilvēks no automašīnas bija izkļuvis paša spēkiem. Ugunsdzēsēji glābēji ar roku rīku un tvertņu palīdzību savāca noplūdušo hidraulisko eļļu un dīzeļdegvielu.

Trešdien vakarā saņemts izsaukums uz Saulkrastu pagastu, kur uz autoceļa Rīga–Ainaži bija noticis ceļu satiksmes negadījums – avarējusi vieglā automašīna. Trīs cilvēki no spēkrata bija izkļuvuši saviem spēkiem, un glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Pēdējo dienu laikā saņemti vairāki izsaukumi, kur VUGD palīdzība bija nepieciešama nolūzušu koku sazāģēšanā, tostarp divi Ādažu novada Carnikavas pagastā un pa vienam Saulkrastos, Senatnes ielas un Sēravotu ielas krustojumā Jūrmalā un Mārupes novada Mārupes pagastā, kur koks bija uzkritis uz elektrības vadiem.

Likvidēti arī vairāki platības ziņā nelieli ugunsgrēki. Ropažu novada Stopiņu pagastā degusi vieglā automašīna (8 m2), Lībiešu ielu Jūrmalā – atkritumi konteinerā (1 m2), Salaspils novada Salaspils pagastā – elektrības vadi elektrības sadales skapī (0,01 m2), Olainē – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī (0,01 m2), Skolas ielā Salaspilī – vadi elektrības sadales skapī deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā (0,01 m2) un Salaspils pagastā – vienstāva saimniecības ēka (3 m2).

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.