Menu
 

Par privātmāju apzagšanu Jaunmārupē un Bolderājā aizturēts vīrietis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Par privātmāju apzagšanu Jaunmārupē un Bolderājā aizturēts vīrietis arhīvs

Novembra sākumā Valsts policija bija saņēmusi informāciju no kādas pensijas vecuma kundzes par to, ka no viņas privātmājas ir izdarīta laupīšana. Proti, 2. novembrī Rīgā, Bolderājā, agri no rīta, izsitot viņas mājokļa pirmā stāva logu, tur iekļuvis nepazīstams vīrietis.

Tobrīd sieviete mājās bijusi viena pati. Piedraudot viņu piekaut, svešinieks pieprasījis atdot personīgās mantas. Rezultātā sievietei tika nolaupīts mobilais telefons un dažādas citas mantas. Pēc nozieguma ļaundaris no notikuma vietas aizbēga. Atguvusies no piedzīvotā, cietusī sieviete vērsās policijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas policisti izmeklēšanas laikā noskaidroja personu, kura, iespējams, izdarījusi noziegumu.

21.novembrī aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu policisti aizturēja 1993. gadā dzimušu vīrieti. Kā norāda Valsts policijā, viņš jau iepriekš sodīts par laupīšanām un zādzībām un vien šā gada septembrī izcietis cietumsodu par iepriekš izdarītiem noziegumiem.

Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, likumsargi atrada dažādas mantas, kas nozagtas no citām privātmājām Rīgā. Tika noskaidrots, ka vīrietis pēdējo divu mēnešu laikā izdarījis vēl četras zādzības no privātmājām. Viena no tām bija izdarīta Jaunmārupē, bet pārējās – Bolderājā. Visos gadījumos vīrietis bija iekļuvis mājokļos, izsitot pirmā stāva logus. Vīrietis no mājokļiem bija iznesis dārglietas, telefonus, naudu un citas mantas.

Saistībā ar 2. novembrī izdarīto noziegumu pret vīrieti uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas un Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas, proti, par laupīšanu, ja tā izdarīta iekļūstot telpā, un par svešas mantas tīšu bojāšanu. Savukārt saistībā ar pārējiem gadījumiem uz uzsākti kriminālprocesi par zādzībām no telpām un svešas mantas tīšu bojāšanu.
Policisti ir atguvuši daļu no nozagtajām un nolaupītajām mantām. Dažas no tām jau bija ieķīlātas lombardos. Šobrīd policisti strādā, lai atgūtu arī pārējās mantas. 
Aizdomās turētajam vīrietim tiesa ir piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Valsts policija aicina iedzīvotājus parūpēties par savu mājokļu drošību, ierīkojot mājoklī kvalitatīvas dzelzs durvis un uzstādot signalizāciju un videonovērošanas kameras. Ja rocība atļauj, privātmājās iespējams ierīkot arī perimetra signalizāciju, kas iedarbosies vēl pirms garnadzis būs iekļuvis mājoklī. Tāpat noder privātmājas teritorijā izvietoti kustības sensori. Ziņot par nelūgtu viesu ierašanos palīdz arī mājas mīlulis suns. Arī labas attiecības ar kaimiņiem atmaksājas – dodoties prom ilgstoši, jāpalūdz kaimiņiem mājokli pieskatīt.

Redzot sava vai kaimiņu mājokļu tuvumā aizdomīgas personas, kas novēro iedzīvotājus vai svešu īpašumu, nekavējoties par savām bažām jāinformē policija pa tālruņa numuru 110.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.