Menu
 

Ķekavā, pagrabstāvā aizdegoties malkai, no dzīvojamās mājas evakuējušies pieci cilvēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Svētdien plkst. 19.17 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā dega malka divu kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanas no mājas evakuējās pieci cilvēki, informēja VUGD. Plkst. 20.40 degšana tika likvidēta.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēma gandrīz 20 izsaukumus. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts svētdien pēcpusdienā Olaines novadā, kur 100 m2 platībā dega vienstāva dzīvojamā māja. Ugunsgrēks tika likvidēts pēc četrarpus stundu darba.

Piektdien plkst. 12.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novadu, kur dega vienstāva dārza māja 80 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas bija evakuējies viens cilvēks. Plkst.15.59 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien plkst. 17.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur dega sabiedriskā autobusa motora nodalījums 2 m2 platībā. Visi cilvēki no autobusa bija evakuējušies pirms VUGD darbinieku ierašanās. Izmantojot ugunsdzēsības aparātu, dzēšanas darbus bija uzsācis autobusa šoferis, un stundas laikā ugunsdzēsēju darbs notikuma vietā tika pabeigts.

Vēl Baložos degusi vienstāva neapsaimniekota ēka (20 m2 platībā), Ķekavas novadā – elektrības vadi trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpas sadales skapī (0,1 m2), Ropažu novada Stopiņu pagastā – atkritumi mežā (15 m2) un Salaspilī – atkritumi konteinerā (0,5 m2).

Svētdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Viens cilvēks negadījumā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Glābēji atvienoja automašīnu akumulatoru klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas arī Ķekavas novada Ķekavas pagastā, Krišjāņa Barona ielu Jūrmalā, divreiz Mārupes novada Babītes pagastā, kā arī Ropažu novada Ropažu pagastā.

Aizvadītajās dienās arī saņemti divi izsaukumi uz Ķekavas novadu un pa vienam uz Jūrmalu, Saulkrastu novadu un Ropažu novadu, kur VUGD darbinieki sazāģēja nolūzušus kokus, kas radīja apdraudējumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.