Menu
 

Policija: Saeimai pieņemot stingrāku alkohola tirdzniecības regulējumu, var pieaugt nelikumīgā tirdzniecība

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saeimai pieņemot stingrāku alkohola tirdzniecības regulējumu, var pieaugt nelikumīgā tirdzniecība, jo jaunieši jau tagad nereti alkoholu nelegāli iegādājas, izmantojot ziņapmaiņas lietotnes grupas, šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija uz otro lasījumu ir atbalstījusi priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem. Patlaban alkoholu var nopirkt personas no 18 gadu vecuma.

Policijas pārstāvis atzina, ka pēc likuma izmaiņām ar kontroli saistītais darba apjoms policijai varētu pieaugt, tomēr jāņem vērā, ka alkohola lietošana ir katalizators daudziem citiem pārkāpumiem. Ja šādi grozījumi samazinātu alkohola patēriņu, tad varētu samazināties arī policijas darba apjoms drošības un kārtības uzturēšana jomā, lēsa Sadovskis.

Līdzšinējā policijas pieredze liecina, ka lielākā daļa veikalu pārdevēju pārkāpj noteikumus un pārdod alkoholu pusaudžiem "drīzāk nevīžības vai paviršības dēļ". Veikalu, kas sistemātiski pārdod pusaudžiem grādīgos dzērienus, esot maz.

"Tiklīdz tādi uzrodas, tie ātri nonāk policijas redzeslokā," apgalvoja Sadovskis.

Šogad RPP pieķērusi 21 pārdevēju, pērn visa gada laikā kopā 23.

Vienlaikus policijas novērojumi liecina, ka jaunieši nereti alkoholu nelegāli iegādājas, izmantojot ziņapmaiņas lietotnes grupas, bet šādu tirdzniecību policijai esot grūti kontrolēt.

Par alkoholisko dzērienu pārdošanu vai piegādi personai, kura ir jaunāka par 18 gadiem, var piemērot naudas sodu juridiskās personas darbiniekam - pārdevējam, kurjeram vai citam piegādātājam - no 280 līdz 700 eiro, bet juridiskajai personai - no 700 līdz 7100 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.