Menu
 

Novērsts ugunsgrēks sociālās aprūpes iestādē Siguldā; no ēkas evakuējušies 20 cilvēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien plkst. 14.35 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka divstāvu sociālās aprūpes iestādē Dārza ielā Siguldā no jumta nāk dūmi un nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas sistēma.

Ugunsdzēsēji notikuma vietā konstatēja, ka ēkas bēniņos gruzd elektrības vads un akmens vate 10 kvadrātmetru platībā. Kā informēja dienestā, pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 15.49.

Trešdien pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas starpstāvu koka pārsegums un starpsiena 12 m2 platībā. Ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas gandrīz četras stundas.

Vēl Ropažu novada Ropažu pagastā degusi kausēšanas iekārta ar piķi (8 m2 platībā), Ķekavas novada Ķekavas pagastā – elektrības vadi zem elektrības sadales skapja (0,1 m2), Mārupē – vieglā automašīna, bet Salaspils novada Salaspils pagastā – mikroautobuss (15 m2).

Trešdien īsi pirms pusnakts tika saņemts izsaukums uz Ropažu novada Garkalnes pagastu, kur nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā bija plīsusi apkures sistēmas ūdens caurule. VUGD darbinieki apturēja apkures katla sistēmu. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki.

Savukārt Olaines novada Olaines pagastā glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai divstāvu dzīvojamā mājā novērstu nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā radušos sadūmojumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.