Menu
 

Policija rosina apsūdzēt trīs vīriešus par viltotas naudas izplatīšanu Latvijā

  • Autors:  LETA
Policija rosina apsūdzēt trīs vīriešus par viltotas naudas izplatīšanu Latvijā Foto: pixabay.com

Valsts policija (VP) lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret trīs vīriešiem par viltotu 50 eiro banknošu glabāšanu un izplatīšanu Latvijā, aģentūru LETA informēja VP.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sadarbībā ar kolēģiem no Dobeles iecirkņa šogad pavasarī atklāja 50 eiro banknošu glabāšanas un izplatīšanas shēmu, kuru realizēja grupējums trīs vīriešu sastāvā. Šīs personas tirdzniecības vietās Rīgā un Jūrmalā par viltotām 50 eiro banknotēm iegādājās dažādus pirkumus, tai skaitā pārtikas produktus un ziedus. Tāpat vīrieši no privātpersonām iegādājās produkciju, par kuru arī norēķinājās ar viltotu naudu.

Likumsargi par noziedzīgo nodarījumu aizturēja trīs personas – 1964., 1965. un 1984. gadā dzimušu vīrieti, kuri iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā. Visām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Kratīšanās aizturēto personu īpašumos atrasta viltota nauda. Pateicoties policijas darbinieku ātrai reaģēšanai, viltotie 50 eiro naudas līdzekļi netika ieviesti tālākajā apgrozībā.

Ja aizdomās turēto personu vaina noziedzīgajā nodarījumā tiks pierādīta, tām varēs piemērot brīvības atņemšana līdz desmit gadiem. Lieta nodota Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.