Menu
 

Policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par vairāku mazgadīgu zēnu seksuālu izmantošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes 4. nodaļa pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par sešu bērnu pavešanu netiklībā un seksuālu izmantošanu. 7.novembrī tas nodots Pierīgas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Kā pavēstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, kriminālprocesā par aizdomās turēto atzīts kāds 1979.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš izcietis sodu par līdzīgiem noziegumiem un tobrīd atradās probācijas uzraudzībā. Kriminālprocesā seši bērni atzīti par cietušām personām kopumā 12 noziedzīga nodarījuma epizodēs.

Aprīļa sākumā Valsts policijā tika saņemta riska informācija no Valsts probācijas dienesta un kādas skolas sociālā pedagoga par vīrieti, kurš, iespējams, ir seksuāli izmantojis mazgadīgas personas. Reaģējot uz saņemto informāciju, Valsts policijas amatpersonas nekavējoties uzsāka kriminālprocesu un apstākļu skaidrošanu. Veicot izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka kāds 1979. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš tiesāts un izcietis sodu par seksuāla rakstura noziegumiem, pēdējo divu gadu laikā kontaktējies un vairākkārt veicis seksuāla rakstura noziedzīgas darbības attiecībā pret sešiem mazgadīgiem zēniem vecumā no deviņiem līdz 14 gadiem, neskatoties uz to, ka tobrīd viņš atradās probācijas uzraudzībā un viņam bija liegts kontaktēties ar nepilngadīgām personām.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka aizdomās turētais bērnus lielākoties uzrunāja brīdī, kad tie atpūtās pie karjera Jūrmalā. Sākotnēji aizdomās turētais ilgākā laika posmā ieguva bērnu uzticību, aicināja zēnus pie sevis uz mājām, piedāvāja spēlēt datorspēles, kopīgi skatīties video, tostarp par seksuālām tēmām – rādīja dažādas pornogāfiskās filmas, kā arī veicināja sarunas par seksuālām tēmām, tādā veidā zēnus sagatavojot un izmantojot savu seksuālo vajadzību apmierināšanai.

Tāpat likumsargi noskaidroja, ka aizdomās turētais vīrietis sākotnēji iepazinās ar diviem nepilngadīgiem zēniem, kuri pēc tam paši pie iespējamā vainīgā veda citus zēnus, pret kuriem viņš veica seksuālu vardarbību un netiklas darbības. Ja kāds no zēniem nevēlējās iesaistīties un izpildīt vīrieša vēlmes, viņš tika uzpirkts ar dažādām lietām, tostarp naudu.

10.maijā vīrietis tika aizturēts un nākamajā dienā tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, kas atstāts spēkā arī šobrīd.

Pēc Valsts policijas informācijas, izmeklēšanas laikā gūtās ziņas deva pamatu kriminālprocesu kvalificēt pēc Krimināllikuma 160. panta ceturtās daļas (par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu) un pēc Krimināllikuma 162. panta otrās daļas (par pavešanu netiklībā, ja tas izdarīts ar mazgadīgo).

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.