Menu
 

Mārupes novadā likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks noliktavā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdien pēcpusdienā  Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu angāra tipa noliktavā, kurā izveidots ofiss. Kopējā degšanas platība bija 700 kvadrātmetri, un angārā sadega divi traktori un divi mikroautobusi, savukārt divi traktori tika evakuēti.

Kā informēja VUGD, lai likvidētu šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, dzēšanas darbos piedalījās 38 ugunsdzēsēji, un pēc sešarpus stundām viņi darbu notikuma vietā noslēdza.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēma pusotru desmitu izsaukumu, tajā skaitā piecus uz Ropažu novadu un vienu uz Salaspils novadu, kur bija nepieciešams sazāģēt nolūzušus kokus un atbrīvot ceļa braucamo daļu.

Ķekavas novada Baložos divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā degusi apkures katla telpas siena un griestu pārsegums (2 m2 platībā), Gaujas ielā Mārupē – vieglā automašīna (4 m2), Mārupes novada Mārupes pagastā – sodrēji vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā (0,5 m2), bet atkritumi sviluši pie deviņstāvu dzīvojamās mājas Zemgales ielā Olainē (0,2 m2) un Siguldas novada Allažu pagastā (1 m2).

Svētdien pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur degvielas uzpildes stacijā no pārrautas degvielas caurules noplūda degviela 2 m2 platībā. Glābēji apturēja degvielas noplūdi, un, izmantojot absorbentu, pusotras stundas laikā savāca izlijušo degvielu. Turpmākās seku likvidācijas darbības uzņēmušies veikt uzņēmuma pārstāvji.

Vēl viens izsaukums saņemts uz Mārupes novada Salas pagastu, kur ledū bija ielūzis suns. VUGD darbinieki, izmantojot glābšanas dēli, suni izglāba un nodeva saimniekiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.