Menu
 

Ziemassvētkos ugunsgrēkos Latvijā cietuši pieci cilvēki, tostarp Siguldas novadā

  • Autors:  LETA
Foto - NMPD Foto - NMPD

Ziemassvētku dienā ugunsgrēkos Latvijā cieta pieci cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pirmdienas rītā, īsi pirms plkst.9.00, VUGD tika saņemts izsaukums uz Dobeles novada Krimūnu pagastu, kur dega vienstāva koka dārza māja pilnā platībā. Ugunsgrēkā cieta četri cilvēki, kuri ugunsdzēsēju ierašanās brīdī jau atradās ārpus ēkas.

Savukārt naktī tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Allažu pagastu, kur ar atklātu liesmu dega koka pirts ēka un garāžā kopumā 85 kvadrātmetru platībā. Šajā ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Dzēšanu ugunsdzēsēji pabeidza trijos naktī.

Visi cietušie tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieku aprūpē.

Ap plkst.14.00 pirmdien saņemts izsaukums uz Dārziņu 8.līniju Rīgā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas pirmais stāvs 40 kvadrātmetru, starpstāvu pārsegums 40 kvadrātmetru un balkons. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Darbs notikuma vietā noslēdzās sešos vakarā.

Pēcpusdienā ap plkst.15.30 ugunsdzēsēji devās uz Lielo ielu Saldū, kur divstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī, nepareizi ekspluatējot apkures ierīci, bija izveidojies sadūmojums. Ugunsdzēsēji no dzīvokļa izglāba cilvēku - viņš tika pamodināts un izvests no sadūmotās telpas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 43 izsaukumus: astoņus - uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 - uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.