Menu
 

Brīvdienās Pierīgā cilvēki cietuši ugunsgrēkos un satiksmes negadījumos (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Svētku brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 234 izsaukumus – 56 uz ugunsgrēku dzēšanu, 124 uz glābšanas darbiem, bet 54 izsaukumi bija maldinājumi. No Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņemts pusotrs desmits izsaukumu.

Sestdien neilgi pēc diviem naktī Miera ielā Jūrmalā pēc ceļu satiksmes negadījuma, kura rezultātā vieglā automašīna bija apgāzusies uz sāniem, glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja cietušo, kuru nodeva NMPD mediķiem.

Naktī uz sestdienu Siguldas novada Krimuldas pagastā vienstāva ražošanas ēkā dega gala siena un sienas pakojums ar skaidām 200 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Inčukalna un Krimuldas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības, un divu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 22.17 tika saņemts izsaukums uz Zvārtavas ielu Jūrmalā, kur dega pusotrstāvu saimniecības ēka 100 m2platībā. Šī paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās pēc četru stundu darba.

Vienos naktī uz otrdienu saņemts izsaukums uz Siguldas novada Allažu pagastu, kur ar atklātu liesmu dega koka pirts ēka un garāžā kopumā 85 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Dzēšanas darbi noslēdzās trijos naktī.

Savukārt otrdien plkst. 14.02 VUGD saņēma izsaukumu uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Viens cilvēks tika nodots NMPD mediķiem. Glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un, izmantojot absorbentu, sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Otrdien vakarā ugunsdzēsēji devās uz Dīķu ielu Jūrmalā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva gaitenī dega sadzīves priekšmeti 14 m2 platībā. Viens cilvēks no mājas bija izkļuvis paša spēkiem. Divu stundu laikā ugunsgrēks likvidēts.

Dažas stundas vēlāk VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Krimuldas pagastu, kur dega divstāvu saimniecības ēkas pirmais stāvs 80 m2 platībā, otrais stāvs 60 m2 platībā, dēļu kaudze 15 m2 platībā un šķūnis 10 m2 platībā. Kopējā degšanas platība – 165 m2. Ugunsgrēks tika likvidēts pēc četru stundu darba.

Vēl pēdejo dienu laikā Leona Paegles ielā Jūrmalā degusi vieglā automašīna (3 m2 platībā), Ropažu novada Vangažos – sadzīves atkritumi vienstāva angāra tipa ēkas pagrabā (20 m2), Siguldas novada Krimuldas pagastā – elektrības stabs (0,1 m2), Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā – krūms (0,5 m2), bet Salaspils novada Salaspils pagastā – graudu atsijas (20 m2).

Uz elektrības vadiem uzkritušus kokus glābēji sazāģēja Siguldas novada Inčukalna pagastā un Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā, koks sazāģēts un brauktuve atbrīvota Mārupes novada Babītes pagastā.

(papildināts viss teksts)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.