Menu
 

Naktī Jūrmalā dzēsts plašs ugunsgrēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Plkst. 00.56 naktī uz piektdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Putu ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dvīņu mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka zem jumta seguma strauji attīstās degšana un  nāk spēcīgs sadūmojums. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki.

Plkst. 03.06 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts – ar atklātu liesmu dega bēniņi 100 kvadrātmetru platībā un jumta pārsegums 30 m2 platībā. Piektdienas rītā darbs notikuma vietā turpinājās, informēja VUGD.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 56 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

VUGD novērojumi liecina, ka, strauji pazeminoties gaisa temperatūrai, pieaug bojātu apkures iekārtu un dūmvadu, kā arī nepareizas apkures ierīču lietošanas izraisīti ugunsgrēki. Tie var izcelties ēkas konstrukcijās, kas izvietotas blakus dūmvadam vai apkures iekārtai, tālāk jau liesmām pārņemot ēku jumtus un pārsegumus. Aukstajā laikā cilvēki intensīvāk un biežāk kurina apkures ierīces, bet tas palielina iespējamību, ka dzirksteles pa mikroplaisām izkļūs ārpus dūmvada un izraisīs postošu ugunsgrēku.

Lai pasargātu savu mājokli no ugunsnelaimes, VUGD aicina iedzīvotājus nepārkurināt apkures ierīces – labāk kurināt biežāk, bet mazāk. Līdzās tam jāparūpējas, lai dūmvadu un apkures ierīču tuvumā nebūtu novietoti degtspējīgi priekšmeti. Krāsns durtiņām jābūt aizvērtām un to priekšā nedrīkst uzglabāt malku un iekura materiālu.

Piesardzība un rūpes par apkures iekārtas drošu un pareizu lietošanu palīdzēs novērst ugunsgrēku! Ja tomēr nelaime izceļas, to ātrāk pamanīt palīdzēs darbspējīgs dūmu detektors.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.