Menu
 

Babītes pagastā un Jūrmalā likvidēti paaugstinātās bīstamības ugunsgrēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 20 izsaukumu. Piektdien likvidēti arī divi paaugstinātās bīstamības ugunsgrēki.

Naktī uz piektdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Putu ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dvīņu mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka zem jumta seguma strauji attīstās degšana un nāk spēcīgs sadūmojums. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši cilvēki.

Kā vēsta VUGD, šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts pēc desmit stundu darba – ar atklātu liesmu bija deguši bēniņi 100 kvadrātmetru platībā un jumta pārsegums 30 m2 platībā.

Savukārt pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur angāra tipa ēkā dega ventilācijas šahta un ventilācijas iekārtas 50 m2 platībā. Triju stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl Ropažu novada Stopiņu pagastā degušas vienstāva pirts jumta konstrukcijas (5 m2 platībā), Drustu gatvē Olainē – televizors piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī (1 m2), Olaines novada Olaines pagastā – vieglās automašīnas salons (0,5 m2), kā arī divstāvu dzīvojamās mājas starpsiena un bēniņi (12 m2), bet Pulkveža Brieža ielā Jūrmalā – grīda divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī (2 m2).

Degoši sodrēji dzīvojamo māju dūmvados apdzēsti Ropažu novada Garkalnes pagastā, Dzelzceļa ielā Jūrmalā, Saulkrastu novada Sējas pagastā un Olaines novada Olaines pagastā, bet atkritumi – piecstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmajā stāvā Slimnīcas ielā Jūrmalā.

Svētdien priekšpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur no bojātas kravas automašīnas degvielas bākas noplūda 500 litri dīzeļdegvielas. Glābēji, izmantojot absorbentu, savāca degvielu, sakārtoja ceļa braucamo daļu un darbu notikumā noslēdza.

Pēdējo dienu laikā VUGD arī saņēmis ievērojamu skaitu izsaukumu saistībā ar ceļu satiksmes negadījumiem. Vairumā situāciju cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši jau pirms VUGD ierašanās, taču piektdien Mārupes novada Mārupes pagastā pēc vieglās un kravas automašīnas sadursmes, kurā cieta trīs cilvēki, vienu glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvjiem.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas arī divreiz Olaines novada Olaines pagastā un Salaspils novada Salaspils pagastā, kā arī pa reizei Ropažu novada Garkalnes pagastā, Mārupes novada Babītes pagastā, Ropažu novada Stopiņu pagastā un Siguldas novada Inčukalna pagastā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.