Menu
 

IDB pārbauda informāciju par policijas reaģēšanu uz izsaukumu Jūrmalā, kur mazgadīgais konfliktā nogalināja vienaudzi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Iekšējās drošības birojs (IDB) atbilstoši savai kompetencei pārbauda publiski izskanējušo informāciju par policijas reaģēšanu uz izsaukumu Jūrmalā, kur pagājušajā nedēļā mazgadīgais konflikta laikā nogalināja vienaudzi.

Portālam "Rus.lsm.lv" kāda aculieciniece apgalvojusi, ka notikušais nav bijis parasts konflikts, bet gan masveida kautiņš.

Sieviete pirmo reizi zvanījusi uz 113 un lūgusi viņu savienot ar Jūrmalas policiju. Sieviete informējusi, ka Slokā, iepretim pastam, jauniešu pūlis uzbrucis diviem bērniem. Tālāk sekojuši vairāki jautājumi, tomēr viņa nav varējusi nosaukt precīzu adresi, tāpēc lūgusi nodot informāciju Jūrmalas policijai. Uz to atbildēts, ka nekādu informāciju nevienam nenodos, jo nav konkrēta notikušā apraksta un adreses. Tad sieviete piezvanījusi uz 110, kur viņai atbildēts apmēram tas pats.

IDB atbilstoši savai kompetencei pārbauda informāciju, kas publiski izskanējusi saistībā ar aizvadītajā nedēļā notikušo slepkavību Jūrmalā. Plašāku informāciju birojs šobrīd nesniegs, aģentūrai LETA atzina birojā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Valsts policijas izplatīto informāciju, naktī uz 11.janvāri ap plkst.1.00 Jūrmalas pašvaldības policisti, pildot darba pienākumus Jūrmalā, Slokā, netālu no ceļa pamanīja uz zemes guļam pusaudzi bez samaņas ar durtām brūcēm. Pašvaldības policisti uz notikuma vietu izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, bet cietušais gāja bojā vēl pirms mediķu ierašanās.

Saņemot informāciju par notikušo, uz notikuma vietu izbrauca Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti, kuri nekavējoties sāka notikušā izmeklēšanu. Tika noskaidrots, ka mirušais ir 13 gadus vecs pusaudzis.

Pašreizējā informācija liecina, ka iepriekšējā vakarā pirms pusnakts vairāki jaunieši, kuri dzīvo sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestādē, bija devušies uz Rīgu, lai, iespējams, lietotu alkoholiskos dzērienus. Pēc tam viņi ar vilcienu atgriezušies Slokā, kur satikušies ar diviem sava vecuma jauniešiem, no kuriem viens vēlāk nogalināts.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka starp minēto jauniešu kompāniju, kā arī cietušo jaunieti un viņa draugu bija norisinājies konflikts, kura laikā viens no jauniešu grupas, kas dzīvo bērnunamā, viņam divas reizes iedūris ar nazi sirds un vēdera rajonā. Pēc notikušā jauniešu grupa notikuma vietu pametusi, atstājot ievainoto jaunieti ar viņa draugu.

Tajā pašā naktī Jūrmalas iecirkņa policisti ieradās sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestādē, kur sastapa iesaistītos jauniešus, kuri kopā ar audzinātājām tika nogādāti policijas iecirknī.

2010.gadā dzimušais pusaudzis, kurš iedūris otram ar nazi, iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par klaiņošanu un zādzību no veikala. Pusaudzis, kurš tiek turēts aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu, vēl nav sasniedzis 14 gadu vecumu. Par tālākām darbībām attiecībā uz šo jaunieti patlaban tiek lemts. Pārējo kompānijas jauniešu vecums ir 11 līdz 14 gadi.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta 12.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavots nepilngadīgais. Izmeklēšanas laikā tiek skaidroti precīzi notikušā apstākļi un motīvi. Šobrīd sīkāku informāciju par notikušo policija nevarot sniegt.

Vienlaikus policijā norādīja, ka kriminālprocesā tiks vērtēta katra minētās kompānijas dalībnieka loma un veiktās darbības. Pēc izmeklēšanas pabeigšanas kriminālprocesa materiāli tiks nosūtīti uz tiesu, lai tiesa piemēro audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.