Menu
 

Pabeigta izmeklēšana kriminālprocesā saistībā ar naudas izkrāpšanu par nenotikušām nometnēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.vp.gov.lv Foto - www.vp.gov.lv

Šā gada 18.janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknis pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā par krāpšanu nelielā apmērā, organizējot mātēm un meitām paredzētas nometnes, taču solītajā apjomā vai vispār nenodrošinot šo pakalpojumu un klientiem neatmaksājot naudu. No šī nozieguma cietuši 29 iedzīvotāji. Saistībā ar notikušo šā gada novembrī Valsts policija aizturēja nometņu organizatori, kurai piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, informē policijas pārstāvji.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī tika saņemti iesniegumi no 29 cietušām personām, kuras bija kādai sievietei pārskaitījušas naudu par dalību mātēm un meitām paredzētās nometnēs, bet nesaņēma solīto pakalpojumu. Proti, šīm nometnēm bija paredzēts notikt pagājušā gada augustā, septembrī un oktobrī, taču tās notika tikai daļēji vai nenotika vispār. Lai gan klienti nometnes organizatorei prasīja atmaksāt naudu, lielākajā daļā gadījumu tā netika samaksāta. Tā rezultātā iedzīvotājiem bija izkrāptas dažādas naudas summas - no 50 līdz 100 eiro.

Savācot pietiekamu pierādījumu kopumu, par aizdomās turēto šajā lietā tika atzīta nometņu organizatore. Pagājušā gada 2.novembrī, noskaidrojot aizdomās turētās sievietes atrašanās vietu, Valsts policijas darbinieki viņu aizturēja īsi pirms viņa bija plānojusi izbraukt no valsts. Izmeklēšanā noskaidrots, ka aizdomās turētā sieviete no klientiem saņemto naudu izņēmusi skaidrā naudā un tērējusi savām vajadzībām, un nav segusi ar nometņu rīkošanu saistītus izdevumus, norāda policijas pārstāvji.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas - par krāpšanu nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods. Aizdomās turētajai personai piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Šā gada 18.janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti kriminālprocesu nosūtīja Pierīgas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret minēto personu, vēsta policijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.