Menu
 

Carnikavā degusi pirts siena un griesti; daudzviet vējš lauzis kokus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Lielākā daļa bijusi par spēcīgā vēja nolauztiem kokiem sestdien vakarā un naktī uz svētdienu.

Pēc VUGD informācijas, no nolūzušiem kokiem tika atbrīvotas vieglās automašīnas Upes ielā un Bulduru prospektā Jūrmalā. Nolūzuši koki sazāģēti un brauktuves atbrīvotas Ropažu novada Stopiņu un Ropažu pagastos, Turaidas ielā, Ķemeru ielā un Dzintaru prospektā Jūrmalā, kā arī Olaines novada Olaines pagastā un Mārupes novada Mārupes pagastā. Savukārt Olainē glābēji sazāģēja virs bērnu laukuma aizlūzušu koku.

Sestdien pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva piebūvē dega pirts siena un griesti triju kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbi tika uzsākti pirms VUGD ierašanās, un pusotras stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien vakarā vienstāva dzīvojamā mājā Ropažu novada Ropažu pagastā un divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī Olaines novada Olaines pagastā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā bija izveidojies sadūmojums. Ugunsdzēsēji apsekoja mājas un darbu notikumos noslēdza.

Sestdien dienas vidū Dailes ielā Siguldā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 2 m2 platībā, bet Ropažu novada Stopiņu pagastā piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,2 m2 platībā.

Svētdien pēcpusdienā saņemts izsaukums uz autoceļu Rīga – Ventspils, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Cilvēki no automašīnas bija izkļuvuši pirms VUGD darbinieku ierašanās, un glābēji vien atbrīvoja ceļa braucamo daļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.