Menu
 

Babītes pagastā likvidēti trīs ugunsgrēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis deviņus izsaukumus, trīs no tiem bijuši Mārupes novada Babītes pagastā.

Ceturtdien dienas vidū Babītes pagastā divstāvu dzīvojamās mājas tehniskajā telpā dega ūdens sūkņa dzinējs un sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā. Pusotras stundas laikā degšana tika likvidēta.

Dažas stundas vēlāk dega vieglā automašīna 3 m2 platībā. Savukārt svētdien plkst.9.41 trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega lodžija 5 m2 platībā un istaba 15 m2 platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Plkst. 11.20 ugunsgrēks likvidēts.

Vēl pēdējo dienu laikā Brocēnu ielu Jūrmalā dega vilciena jumta segums (6 m2 platībā), Salaspils novada Salaspils pagastā – sodrēji divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā (2 m2), Dārza ielā Siguldā – būvgruži un atkritumi (10 m2), bet Siguldas novada Mālpils pagastā – atkritumi (5 m2).

Ceturtdien plkst. 13.58 saņemts izsaukums uz Siguldas novada Krimuldas pagastu, kur bija notikusi vieglās un kravas automašīnas sadursme. Cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši pirms VUGD darbinieku ierašanās. Glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes, izmantojot absorbentu, sakārtoja ceļa braucamo daļu un darbu notikumā noslēdza.

Ceļu satiksmes negadījuma sekas novērstas arī naktī uz sestdienu Ropažu novada Ropažu pagastā, kur bija avarējusi vieglā automašīna.

Zīmīgi, ka pēdējo dienu laikā Pierīgā nav reģistrēts neviens kūlas ugunsgrēks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.