Menu
 

Ugunsgrēkā piecstāvu dzīvojamā mājā Mārupes novadā izglābti četri cilvēki (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu. Jau ziņots, ka ceturtdien vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega dzīvoklis 25 m2 platībā.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās iedzīvotāji no sadūmotās vides bija izglābuši vienu cilvēku, bet ugunsdzēsēji no degošā dzīvokļa izglāba vēl vienu cilvēku. Abi izglābtie ugunsgrēkā bija cietuši un tika nodoti NMPD darbiniekiem. No ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies 10 cilvēki, savukārt glābēji no ēkas otrā stāva un ceturtā stāva, izmantojot glābšanas maskas, izglāba vēl divus cilvēkus.

Piektdien pēcpusdienā Ropažu novada Garkalnes pagastā vienstāva dzīvojamā mājā dega mēbeles un virtuves tehnika 1 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās četri cilvēki. Stundas laikā degšana tika likvidēta.

Aveņu ielu Jūrmalā un Siguldas novada Mālpils pagastā degušas pirtis attiecīgi 12 un 20 m2 platībā. Vēl Ķekavā degusi kravas automašīna (3 m2 platībā), Hercoga Jēkaba ielā Jūrmalā – atkritumu konteiners (2 m2), Olaines novada Olaines pagastā – elektrības vadi (0,2 m2) un sodrēji divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā (5 m2), bet Jaunajā ielā Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā Jūrmalā un Ropažu novada Garkalnes pagastā – atkritumi.

Aizvadītajās dienās VUGD saņēma vairākus izsaukumus par kūlas ugunsgrēkiem. Ceturtdien Ķekavas novada Ķekavas pagastā dega sausā zāle un zari 300 m2 platībā, kūla un krūmi 2000 m2 platībā, kā arī kūla 80 m2 platībā. Daugmales pilskalnā un Ropažu novada Ropažu pagastā kūla degusi 50 m2 platībā, bet lielākais ugunsgrēks reģistrēts piektdien vakarā pie Ventspils šosejas Jūrmalā, kur sausā zāle, niedres un krūmi dega 7,6 hektāru platībā.

Vēl Mārupes novada Mārupes pagastā un Lāču ielu Jūrmalā glābēji sazāģēja aizlūzušu koku un atbrīvoja ceļa braucamo daļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.